Mainos

Lukijat pahvisten pankkitunnusten katoamisesta: Toisia mobiiliasiointi miellyttää – toisia hirvittää, kun kaikki on kännykän varassa

MTV Uutiset kertoi viikonloppuna, että pankit valmistautuvat luopumaan pahvisista tunnuslukukorteista. Ensimmäisenä on pankkikonserni Nordea, joka suunnitteleesiirtyvänsä uudeen, nykyaikaisempaan älyversioon jo ensi vuonna.

Lukijat ovat kommentoineen sankoin joukoin uutista, jonka mukaan Nordea korvaisi pikaisella aikataululla pankkiasiointiin tarkoitetut pahviset tunnuslukulistat älypuhelimille suunnitellulla tunnuslukusovelluksella.

Osa lukijoista on mobiilisovelluksia jo tyytyväisenä kokeillut. Lainaukset on kerätty MTV Uutisten Facebook-sivulta.

– Todella hyvä, vaivaton ja toimiva ratkaisu, kannatan ja suosittelen siis varauksetta. Ja eivätköhän nuo pahviset läpykätkin vielä rinnalla säily niille, jotka eivät uutta ratkaisua halua...

– Erinomainen keksintö tunnuslukusovellus minusta on. Voittaa pahvisen tunnuslukulistan mennen tullen ja on huomattavasti turvallisempi koska PIN-koodi on päässäsi ja vaikka joku saisi tietoon käyttäjätunnuksesi niin ei pääse kirjautumaan sisään koska PIN-koodi puuttuu. Lisäksi sovellusta voi käyttää vain sillä mobiililaitteella minkä on rekisteröinyt käytettäväksi joten puhelin/tabletti pitäisi myös saada tilin omistajalta haltuun. 

– Luovuttu jo reilu vuosi sitten enkä kaipaa vanhaa hankalaa pahviläpyskää takaisin! Ja todellisuudessa ei tuo turvallisuus ainakaan heikkene.

– Ollut käytössä pian kaksi vuotta pelkkä mobiilitunnistautuminen. Helppoa ja nopeaa. Ja mobiilipankilla voi laskut ym. hoitaa missä vain.

Vanhassa vara parempi

Luonnollisesti lukijoiden joukossa on myös niitä, jotka eivät haluaisi tutusta pahviversiosta luopua.

– En tykkää yhtään, tunnuslukukortti helppo ja turvallinen käyttää. Ei kaikkea pidä laittaa johonkin hitsin sovelluksiin, eihän senioripuhelimissa ole edes mahdollista, kiusantekoa Nordealta.

– Nordea kuvittelee että kaikilla on on älypuhelimet ja niissä nettiyhteydet. Miksi tämäkin asia pitää tehdä niin monimutkaiseksi ja vaikeaksi. Konttoreihinkaan ei pääse asioitaan hoitamaan, kummalliset aukioloajat. Kuinka moni äänestää pankinvaihdolla tähän hullutukseen?

Turvallisuus arveluttaa

Nordean suunnitelmissa on uudenlainen laite mobiilisovelluksen käyttämiseen. Lukijoita arveluttaa paitsi turvallisuus ja käyttöystävällisyys myös tarvittavan laitteen hinta.

– Niin, että jopa erillinen laite on halvempi ja kätevämpi, kuin pahvinen lista lähettämisineen? Huonosti uusia asioita oppivalla (minä itse), on kohta (5 vuotta?) ongelmia jokapäiväisessä elämässä. En todellakaan kannata tätä.

– Toimiiko se myös muissa tunnistuksissa? Kanta.fi ainakin vaatii pankkitunnisteet, ja on varmaan muitakin asioita mitkä ovat pankin tunnistuksen takana. Kanta.fi-palvelusta saa mukavasti sotun, lääketiedot ja reseptit urkittua. En luota.

– Kyllähän pahvilukulistat on parempia kuin esimerkiksi laitetunnistus, laitehan voidaan varastaa sekä käyttää väärin. Se, että ihmiset eivät käytä moniosaista tunnistusta pankkitileillään, on silkkaa itsepetosta, ja laiskuutta oman turvallisuuden puolesta. 

– Joku muukin varmaan miettii, että mitä tapahtuu kun puhelin häviää tia joku sen varastaa, tai se menee rikki. Samoin kuinka käy heidän, jotka käyttävät ladattavaa rahaa olevia puhelimia, eikä aina ole saldoa. Itse voin lähteä uutuus juttuihin mukaan kuinka vain, mutta meitähän on eri tilanteissa ja ikäisiä.

– Kulkeeko tämä laite sitten mukana matkoilla yhtä sujuvasti kuin pahvinen tunnuslukulista, taas joku hölmöläinen keksinyt tämäkin uuden systeemin ja unohtanu taas ne vanhukset, joilla ei ole edes tietokonetta kotona saati mitään älypuhelinta.

– Hirvittää ajatus, kun älykännykän varassa on kaikki mahdollinen. Väärinkäyttö entistä helpompaa.

Entäs ikäihmiset?

Niin tai näin, lukijoita huolestuttaa myös se, miten vanhempi väki selviää taas uuden vempaimen käytöstä.

–  Antakaa meidän vanhuksien olla vanhassa ajassa, ei uusi oppi mene enää päähämme. Minua pelottaa jo miten tässä pärjätään kun pitää huolehtia laskun maksusta ajallaan. Sen lapset ja lapsenlapset ovat opettaneet, ja nyt osaan sen aika hyvin. Ei enää muutoksia kiitos.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.