Mainos

Verkkohuijausyritykset jatkuneet

Nordean suomalaisia ja ruotsalaisia asiakkaita on yhä yritetty huijata internetin kautta luovuttamaan verkkopankkitunnuksia ja henkilötietoja.

Nordean asiakkailta on edelleen yritetty huijata verkkopankkitunnuksia ja henkilötietoja. Viestintäviraston CERT-FI-yksikön tilannekatsauksen mukaan Nordean suomalaisten asiakkaiden tietoja on yritetty kalastella englanninkielisillä huijaussähköposteilla etenkin huhtikuun alun jälkeen.

Myös pankin ruotsalaisasiakkaat ovat joutuneet phishing-huijausten kohteeksi. He ovat saaneet huonolla ruotsilla kirjoitettuja sähköposteja, joissa on urkittu heidän käyttäjätietojaan.

CERT-FI-palvelun mukaan näiden hyökkäysten tekijät eivät välttämättä ole samoja kuin suomalaisten tietoja urkkineet.

CERT-Fi on saanut myös useita ilmoituksia suomalaisissa verkoissa olleista murretuista palvelimista, joita on käytetty phishing-huijauksiin.

Phishingillä tarkoitetaan taloudellisesti hyödynnettävän tiedon, kuten verkkopankkitunnusten tai luottokorttinumeroiden laitonta hankkimista. Tyypillisesti käyttäjä houkutellaan sähköpostiviestillä siirtymään www-sivustolle, jossa pyydetään luovuttamaan tietoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.