Mainos

Vepsäläinen lähtee TeliaSonerasta

Toimitusjohtajan eroilmoituksen yhteydessä yhtiö tiedotti myös alkuvuoden odotuksia huonommasta tuloksesta. Eroavan toimitusjohtaja Vepsäläisen mukaan hänen eronsa ja heikentynyt tulos eivät liity toisiinsa.

Anni Vepsäläinen eroaa TeliaSonera Finlandin toimitusjohtajan tehtävästä. Yhtiön tiedotteen mukaan Vepsäläinen eroaa omasta aloitteestaan.

TeliaSonera on ryhtynyt etsimään Vepsäläiselle seuraajaa. Yhtiön suurasiakassegmentistä vastaava Esa Korvenmaa on nimitetty tästä päivästä alkaen TeliaSonera Finlandin virkaa tekeväksi toimitusjohtajaksi.

Koska Vepsäläinen eroaa omasta aloitteestaan, hänelle ei makseta erorahaa.

"Erooni ei liity dramatiikkaa"

Vepsäläisen mukaan ero toimitusjohtajan tehtävistä oli hänen henkilökohtainen ratkaisunsa, eikä siihen liity dramatiikkaa.

- Kyseessä on ihan minun henkilökohtainen ratkaisuni eli tähän ei liity mitään dramatiikkaa. Olen tullut talon palvelukseen vuonna 1987 eli heti koulun penkiltä valmistuttuani, olen siis vielä ensimmäisessä työpaikassani. Olen nyt 41-vuotias ja käynyt pohdintaa siitä, mitä seuraavaksi voisi tehdä. Ehkä nyt on aika katsoa uusia haasteita, Vepsäläinen kertoi.

Vepsäläinen sanoi, että hän ei vielä tiedä, mitä uudet haasteet ovat ja mitä hän ryhtyy seuraavaksi tekemään. Hän aikoo nyt hoitaa muutaman projektin loppuun, pitää sen jälkeen muutaman kuukauden lomaa ja tutkia asiaa kaikessa rauhassa.

Vepsäläisen mukaan hänen eronsa ja heikentynyt tulos eivät liity toisiinsa.

- Ne eivät liity toisiinsa millään tavalla. Kyllä tämä on ihan minun henkilökohtainen päätökseni, hän vakuutteli.

Tulos odotuksia huonompi

TeliaSoneran tammi-maaliskuun liiketulos ennen kertaluonteisia eriä oli 4670 miljoonaa kruunua, kun taas vuosi sitten tulos oli 4822 miljoonaa kruunua. Tulos on analyytikoiden odotuksia heikompi. Liikevaihto kasvoi 5 prosenttia.

Yhtiön toimitusjohtaja Anders Igel luonnehtii tulostiedotteessa, että Ruotsin ja Suomen kilpailutilanne kiristyy ennakoitua nopeammin.

- Tällä tulee olemaan negatiivinen vaikutus liiketulokseen ennen kertaluonteisia eriä koko loppuvuoden, yhtiö kertoi.

Suomessa TeliaSoneran liikevaihto aleni merkittävästi. Syynä ovat yhtiön mukaan voimakkaat hintapaineet matkaviestinnässä ja kiinteän verkon puhepalvelujen pienentyneet myyntivolyymit.

(MTV3-STT)

(Kauppalehden talousuutiset 26.04.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.