Mainos

Venäläisten tuhottava tshetsheenitaistelijat ennen kevääntuloa

Venäjän joukot ovat saaneet ohjeet tuhota Tshetshenian sissit ennen kevääntuloa, armeijan tiedottaja, eversti Gennadi Aljohin kertoi venäläiselle RTR-tv-asemalle keskiviikkona. Samaan aikaan kiivaat yhteenotot jatkuivat Tshetsehenian eteläisillä vuorilla ja siviilejä pakeni naapuritasavaltaan.

Armeijan saamien ohjeiden mukaan tshetsheenien vastarinta vuorilla on murskattava ennen kuin lehdet puhkeavat puihin maaliskuun loppupuolella ja tarjoavat suojaa arviolta 3000:lle vuorille maastoutuneelle taistelijalle. Tshetsheenitaistelijat ovat viime päivinä aiheuttaneet armeijalle isoja tappioita sen jälkeen, kun Venäjä ilmoitti saaneensa "terrorismin vastaisen operaationsa" alueella liki päätökseen.

Uutistoimistojen mukaan sissien väijytyksissä on saanut surmansa ehkä satakunta sotilasta. Venäjän armeijan edustaja vähätteli tappioita.
-Ne ovat mitättömiä. Tshetsheenitaistelijoiden tappiot ovat 10-20 kertaa suuremmat kuin meillä, Aljohin sanoi. Venäläisviestimien mukaan taistelut jatkuivat etelässä Argun-solassa, ja sissit hyökkäilivät myös pääkaupungin Groznyin liepeille pystytettyjä armeijan tiesulkuja vastaan.

Tshetsheniasta on paennut viimeksi kuluneen vuorokauden aikana 2000 ihmistä naapuritasavaltaan Ingushiaan, Ingushian presidentti Ruslan Aushev kertoi keskiviikkona.
-Pakolaisten suuri määrä merkitsee sitä, että tilanne Tshetsheniassa ei ole vakiintunut, Aushev sanoi. Ingushiassa on ankeissa oloissa arviolta 220000 sotapakolaista.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.