Venäläispoliitikolta hämmentävä väite Suomesta: KHL-pelaajia kiristetty lähtemään sukulaisia piinaamalla

MTV Uutisten tiedot: Jokerit ei jatka KHL:ssä ensi kaudella 0:51
MTV Urheilu kertoi Jokerien aikeista lähteä KHL:stä jo 21. maaliskuuta.

Venäläisvetoisesta KHL:stä kesken kauden kotiin lähteneet suomalaispelaajat olisivat halunneet jatkaa työtään Venäjällä, mutta Suomesta tullut uhkailu pakotti pelaajat muuttamaan mieltään, väittää Venäjän duuman urheiluvaliokunnan puheenjohtaja.

Tuorein käänne Suomen KHL-siteiden katkaisemisesta saatiin tiistaina, kun Jokerien puheenjohtaja Jari Kurri teki odotetun ilmoituksen, ettei seura palaa KHL:ään ensi kaudella. Aiemmin Jokerit oli jo jättänyt kauden kesken Venäjän aloitettua hyökkäyssodan Ukrainassa.

Päätös ei tullut Venäjällä yllätyksenä. Jokerit ehti joutua KHL:n tulilinjalle aiemminkin esimerkiksi Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteen ja koronapandemian takia.

– He käyttäytyivät loppujen lopuksi niin huonosti, ja vaikuttivat siltä, että tekisivät KHL:lle palveluksen mukanaolollaan, että kaikki pitäisi kantaa heille käteen. Minusta se on sietämätöntä, jyrisi nykyisin asiantuntijana toimiva Salavat Julajev Ufan entinen seurapomo Leonid Weisfeld All Hockey -sivustolle.

Heti sodan alusta alkanut ulkomaalaispelaajien poismuutto on saanut Venäjällä hämmentyneen vastaanoton. Todellisia syitä ei nähdä tai haluta arvioida, joten länsimaiden poliittinen asennoituminen Venäjää kohtaan nostetaan pääsyyksi.

Venäjän duuman liikunta- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Dmitri Svishtshev uskoo kaikkien lähtijöiden halunneen todellisuudessa jäädä pelaamaan KHL:ään.

– Urheilijat, jotka palaavat kotiin Venäjältä, tienaavat nyt kolmesta viiteen kertaan vähemmän palkkaa. He olivat todella pettyneitä lähdöstä, kyyneleet silmissä, mutta he ymmärtävät, etteivät voi taistella kaikkeen venäläiseen kohdistuvaa hysteriaa vastaan.

Svishtshev laukoo Sports.ru-sivustolle karkeita väitteitä suomalaispelaajien lähdön taustoista.

– Heidän sukulaisiaan piinataan, ja he saavat toistuvia uhkauksia, Svishtshev kommentoi.

Svishtshev nousi otsikoihin kesän 2021 jalkapallon EM-kisojen aikaan, kun hän kritisoi Ukrainan saamaa lupaa pelata paidalla, johon oli piirretty maan kartta mukaan lukien Venäjän nykyisin miehittämä Krimin niemimaa.

– Antakaa meidän sitten pelata paidoissa, joissa Puola, Ukraina ja Suomi ovat osa Venäjän imperiumia, Svishtshev sanoi tuolloin.

Juttua muokattu klo 13.13: Korvattu käännösvirhe sitaatissa. Svishtshev puhui piinaamisesta, ei kiduttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat