Venäjän duumasta vaaditaan kovia toimia – vastareaktio ovien sulkemiselle KHL-pelaajilta

Useat kansalliset jääkiekkoliitot ovat sulkeneet maajoukkueen ovet KHL-pelaajilta. Venäjän duuman liikunta- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Dmitri Svishtshev jyrisee nyt asiasta tuimasti ja vaatii rangaistuksia.

Suomen Jääkiekkoliitto päätti jo keväällä, että tulevalla kaudella venäläisvetoisessa KHL-liigassa pelaavia kiekkoilijoita ei oteta maajoukkueeseen. Saman päätöksen ovat tehneet myös Ruotsin, Tshekin ja Latvian jääkiekkoliitot. 

Venäjän duuman liikunta- ja urheiluvaliokunnan puheenjohtaja Dmitri Svishtshev otti erikseen kiinni Ruotsin jääkiekkoliiton puheenjohtajan Anders Larssonin kommentteihin, kun Larsson teki selväksi, ettei KHL-pelaajilla ole asiaa Ruotsin maajoukkueeseen Venäjän Ukrainassa käymän hyökkäyssodan vuoksi.

– Herra Larsson vahingoittaa jääkiekkoa tuollaisilla lausunnoilla ja toimilla, Svishtshev paahtoi uutistoimisto Tassille.

– Hän itse myöntää, että hänen liittonsa syrjii poliittisista syistä omia pelaajiaan ja rikkoo heidän oikeuttaan pelata oman maansa puolesta. Tässä ei voi olla kyse mistään jääkiekon kehittämisestä tai suojelemisesta. Samoin kuin Latvian liittoa mielestäni Ruotsin jääkiekkoliittoa pitäisi rangaista poliittisesta sekaantumisesta urheiluun.

– IIHF:n (Kansainvälinen jääkiekkoliitto) on korkea aika osoittaa kanttinsa ja tehdä kovia päätöksiä, Svishtshev latasi.

Svishtshevin vaade ulottunee samalla periaatteella Suomen ja Tshekin liittoja kohtaan. Useiden maiden KHL-pelaajien maajoukkuemahdollisuuksien evääminen on närkästyttänyt laajalti Venäjällä.

Tällä erää KHL:n ainoa suomalaispelaaja on Traktor Tsheljabinskin hyökkääjä Teemu Pulkkinen.

Lue myös:

    Uusimmat