Mainos

Venäläismaakauppoja vaaditaan luvanvaraisiksi

Venäläisten maakaupat ovat tänään nousseet esille eduskunnassa. Kansanedustaja Arja Karhuvaara (kok) vaatii kirjallisessa kysymyksessään EU:n ulkopuolelta tulevien ostajien maakauppoja luvanvaraisiksi. Hän vaatii kansalliseen turvallisuuteen vedoten rekisteriä ulkomaalaisille myydyistä tonteista ja rajoituksia myytävien maa-alueiden sijaintiin ja kokoon.

Kun ulkomaalaisten kiinteistökauppoja 90-luvulla vapautettiin, asiaa perusteltiin sillä, ettei kiinteistöjen kysynnän ennakoitu lisääntyvän. Taloudellisia vaikutuksia pidettiin vähäisinä.

- Toisin on kuitenkin käynyt. Maanmittaushallituksen virallisten tilastojen mukaan vuosina 2002-2003 ulkomaalaiset tekivät vuosittain keksimäärin alle 100 maakauppaa. Vuosina 2004-2008 tehtiin luvanvaraisuuden kumoamisen jälkeen jo 866 maakauppaa, eli keskimäärin 173 kauppaa vuodessa. Kaikkien omistajien taustoja ei ole onnistuttu selvittämään ja osa tonttikaupoista sijaitsee kansallisen turvallisuuden kannalta kriittisissä paikoissa, Karhuvaara sanoo kysymyksessään.

MTV:n uutiset kertoi eilen Suojelupoliisin ryhtyneen selvittämään venäläisten tekemien maakauppojen järjestelmällisyyttä ja yhteyksiä Venäjän poliittiseen johtoon.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.