Mainos

Venäläislehdet kyseenalaistivat Kremlin voiton vaaleissa

Presidentti Putin ei osallistunut Yhtenäinen Venäjä -puolueen voitonjuhliin. Tämä on lehtien mielestä osoitus hänen tyytymättömyydestään.

Venäläislehdistö on tänään kysellyt, oliko duuman vaalin tulos sellainen riemuvoitto, jota Kreml ja presidentti Vladimir Putin olivat odottaneet.

Kommersant- ja Nezavisimaja-lehtien mukaan Kreml oli tyytymätön Putinin tukipuolueen Yhtenäisen Venäjän saamaan runsaaseen 64 prosenttiin. Putinin oma pettymys näkyi siinä, ettei hän osallistunut puolueen voitonjuhliin, Kommersant huomautti.

Lehdet totesivat, että vaikka äänisaalis oli korkea länsimaisten mittareiden mukaan, se jäi alle Putin vuoden 2004 presidentinvaaleissa saaman äänimäärän. Tulosta on lehtien mukaan pidettävä takaiskuna varsinkin, kun vaalia oli mainostettu nimenomaan kansanäänestyksenä Putinin suosiosta.

- Johtavan ehdokkaan jääminen pois vaalivalvojaisista, ja erityisesti voitonjuhlista, on ennennäkemätöntä. Sitä voidaan pitää merkkinä presidentin tyytymättömyydestä, Kommersant kirjoitti.

Uuden duuman paikkajako vahvistettiin

Keskusvaalilautakunta vahvisti tänään uuden duuman paikkajaon.

Yhtenäinen Venäjä lisäsi edustustaan 18 lisäpaikalla ja sai uuteen parlamenttiin kaikkiaan 315 kansanedustajaa.

Kommunistit saivat kymmenen lisäpaikkaa ja ovat nyt edustettuina 57 edustajan voimin. Liberaalidemokraatit nostivat paikkamääränsä 29:stä 40:een ja Oikeudenmukainen Venäjä 33:sta 38:aan.

Sekä liberaalidemokraatit että Oikeudenmukainen Venäjä ovat yleensä tukeneet Kremliä äänestyksissä. Näin ollen Putinin tukijat ovat tiukasti ohjaimissa uudessa duumassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.