Mainos

Venäläiskopteri luvatta Suomessa?

Pohjois-Karjalan rajavartiosto tutkii epäiltyä alueloukkausta. Epäilyjen mukaan venäläinen rajajoukkojen tai armeijan helikopteri ylitti Suomen rajan Joensuun Tuupovaarassa viime tiistaina.

Ilmoitus tuli ensin siviililtä. Teknisten tallenteiden avulla on varmistunut, että Venäjältä Suomeen tuli puolen päivän aikaan helikopteri. Se lensi Suomen puolella Ruhovaaran kylässä muutaman sadan metrin syvyydessä. Matkaa Suomen puolella kertyi enintään muutama kilometri.

-Jokin helikopteri täällä on lentänyt. Jos se siviilikone, kyseessä on valtiorajarikos. Kuitenkin epäilemme, että ylittäjä on Venäjän valtion kalustoa, todennäköisesti rajajoukkojen helikopteri. Siinä tapauksessa puhutaan alueloukkauksesta, kertoi tapauksen tutkinnanjohtaja, kapteeni Matti Shemeikka STT:lle.

Rajavartiostolla on samalta päivältä useita havaintoja MI-8 -helikopterista, joka lensi Venäjän puolella.

Pohjois-Karjalan alueen rajavaltuutettu on ollut tapauksen vuoksi yhteydessä Suojärven alueen rajavaltuutettuun. Valtuutettujen tapaaminen pyritään järjestämään ensi viikolla.

Edellisen kerran Venäjän valtion helikopteri lensi Suomen puolelle Imatran Nuijamaalla heinäkuussa. Myöhemmin Venäjä myönsi tapahtuneen ja pyysi sitä anteeksi. Rajanylitys johtui suunnistusvirheestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.