Mainos

Venäläinen kansanedustaja uhkasi Viroa sodalla

Kansanedustajan mielestä sopiva vastaus kiihtyneeseen kiistaan pronssipatsaasta olisi se, että venäläiset erikoisjoukot hakisivat sotilaiden jäännökset Tallinnasta.

Kansallismielinen venäläiskansanedustaja Dmitri Rogozin haluaisi Venäjän julistavan sodan Viroa vastaan, jos virolaiset siirtävät kiistellyn pronssipatsaan ja venäläisten sotilaiden haudan Tallinnassa

Rogozin sanoi venäläisen Rosbalt-uutistoimiston haastattelussa myös, että venäläinen erikoisjoukkojen osasto voisi hakea kaatuneiden venäläissotilaiden jäännökset Tallinnasta. Tällainen operaatio olisi Rogozinin mukaan erinomainen vastaus "virolaisten fasistien provokaatiolle".

Kansanedustaja puuhaa uutta puoluetta

Tonismäellä seisovan neuvostosotilaan patsaan luona aloitetaan ensi viikolla kaivaukset, joissa etsitään ja tunnistetaan patsaan alle mahdollisesti haudatut venäläiset vainajat. Patsaan siirrosta on tarkoitus päättää, kun kaivausten tulokset ovat selvillä. Venäjä on arvostellut jyrkästi patsaan ja hautojen siirtämishanketta.

Rogozin perusti 2003 Kremlin tuella vasemmistonationalistisen puolueen nimeltä Rodina (Isänmaa). Puolue sai silloin 37 paikkaa 450-jäsenisessä duumassa. Kun puolue otti etäisyyttä Kremliin, siltä kiellettiin osallistuminen vuoden 2006 paikallisvaaleihin.

Rogozin on eronnut Rodinasta, ja hänen arvellaan perustavan uuden puolueen joulukuussa pidettäviin duuman vaaleihin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.