Venäläinen ampumahiihtäjä sai neljän vuoden dopingpannan – kiistää kaiken ja lataa kovia väitteitä: "Hän näytti jotain papereita ja IBU uskoi sen"

Venäläiset ampumahiihtäjät Aleksandr Petshonkin ja Aleksandr Tshernyshev saivat juuri dopingrikkomuksista neljän vuoden mittaiset kilpailukiellot. Petshonkin on nyt kiistänyt dopingin käytön ja ladannut kovaa tekstiä dopingpaljastaja Grigori Rodtshenkovia kohtaan.

Venäläislehti Sport-Express tiedusteli Petshonkinilta hänen osallisuuttaan dopingiin. Petshonkinilta kysyttiin, oliko tapauksessa kuulusteluja. Ampumahiihtäjä vastasi kieltävästi.

– Kukaan ei ollut kiinnostunut.

– He (Kansainvälisestä ampumahiihtoliitosta IBU:sta) kirjoittivat minulle: "Olet syyllinen." Vastasin: "En käyttänyt mitään, en osallistunut mihinkään sellaiseen." Siinä kaikki.

Petshonkin väittää, että Venäjän dopingskandaalin avaintodistajalla Grigori Rodtshenkovilla on ollut tapauksessa sormensa pelissä.

– Hän näytti jotain papereita ja IBU uskoi sen.

Petshonkinin dopingpanna juontaa juurensa vuodesta 2012. Venäläisurheilija kertoo tarjonneensa mahdollisuutta avata hänen dopingnäytteensä tuolta vuodelta, mutta pyynnöstä oli hänen mukaansa kieltäydytty. 

– Mielenkiintoisinta oli, että se (näyte) oli väitetysti positiivinen, mutta ei ole osoitettu, mistä aineesta oli kyse. 

Petshonkin sanoi lopettaneensa uransa jo ennen kuin Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU julkisti päätökset tällä viikolla.

– Minulla on ollut vain yksi vaihtoehto: hyväksyä se, mitä on tapahtunut. En aio haastaa päätöstä. Siinä ei olisi järkeä, ja mistä saisin rahaa lakimieheen Sveitsin oikeudessa? 

Petshonkin ei tietänyt vielä muuten jatkosuunnitelmistaan, mutta sen hän osasi sanoa varmaksi, että ei aio jatkaa urheilun parissa.

Lue myös:

    Uusimmat