Ampumahiihtohuippu löi uransa pakettiin – dopingepäilyt olivat liikaa

Venäläinen ampumahiihtäjä Aleksei Slepov, 34, on päättänyt uransa häneen kohdistuneiden dopingepäilyjen vuoksi. Tästä on kertonut uutistoimisto Tassille Slepovin valmentaja Valeri Hramonozhkin.

Tapaus kumpuaa viime vuodesta. Slepovilta oli jäänyt väliin kolme dopingtestiä, mutta Venäjän antidopingtoimisto Rusada katsoi lokakuussa, ettei Slepov ollut silti syyllistynyt dopingrikkomukseen tutkittuaan lääketieteellisiä dokumentteja ja kuultuaan urheilijaa.

Rusada kuitenkin kumosi kantansa vain viikkoa myöhemmin ja avasi tutkinnan uudelleen. Slepoville tämä oli liikaa.

– Tilanne ei ole selvinnyt. Päätöstä ei ole, eikä ole tiedossa, milloin se on tulossa. Aleksei päätti tätä taustaa vasten lopettaa uransa. Häntä ei ollut hylätty, hänellä oli oikeus jatkaa, mutta kun tilanne jatkui näin ja hän menetti kilpailuja, hän päätti lopettaa, Hramonozhkin kertoi.

Slepov on aloittanut lasten valmentamisen.

Slepov käynnisti uransa maastohiihtäjänä ja saavutti maailmancupin pisteitäkin, mutta vaihtoi ampumahiihtoon kaudeksi 2011–2012. Parhaimmillaan hän sijoittui ampumahiihdon maailmancupin osakilpailussa neljänneksi Pokljukan pikamatkalla joulukuussa 2015.

Slepov on voittanut ampumahiihdossa kolme EM-kultaa ja hän voitti kansainvälisen kakkoskategorian IBU-cupin kokonaiskilpailun kaudella 2013–14. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja