Venäjän ampumahiihtotähdet dopingmyllerryksessä – maailmanmestari ylpeänä: "Jokainen saa, mitä todella ansaitsee"

Venäjän ampumahiihdossa käy jälleen dopingmyllerrys. Aleksandr Petshonkin ja Aleksandr Tshernyshev saivat juuri dopingrikkomuksista neljän vuoden mittaiset kilpailukiellot, kun taas Svetlana Sleptsovan ja Jevgeni Ustjugovin dopingtapauksia käydään edelleen läpi. 

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU kertoi viime elokuun lopussa neljän venäläisen urheilijan dopingrikkeistä. Kyse oli mainituista neljästä ampumahiihtäjästä.

Petshonkinin ja Tshernyshevin näytteiden analyysi osoitti heidät jo syyllisiksi. Samalla ukrainalainen ampumahiihtäjä, takaa-ajon tämänvuotinen maailmanmestari Dmytro Pidrutšnyi nousi mitalistista Euroopan mestariksi vuoden 2015 viestissä ja voittajaksi vuoden 2013 universiadien sekaviestissä. Pidrutšnyilla oli noista universiadeista jo ennestään yhteislähdön kulta.

– En enää ole vain mitalisti, vaan Euroopan ja universiadien mestari. Ennemmin tai myöhemmin jokainen saa, mitä todella ansaitsee, Pidrutšnyi ylpeili Instagramissa.

Lähteekö viestikulta?

Kuulemiset Sleptsovan ja Ustjugovin tapauksissa jatkuvat edelleen, IBU on viestinyt tuoreeltaan uutistoimisto Tassin mukaan

Sleptsova ja Ustjugov ovat molemmat jo lopettaneet uransa. Jos Ustjugov todetaan syylliseksi, Venäjä menettää miesten ampumahiihtoviestin voiton Sotshin olympialaisista 2014.

Sleptsova on olympiavoittaja ja maailmanmestari viestimatkoilta. Ustjugovilla on Sotshista 2014 viestin olympiakulta ja Vancouverista 2010 yhteislähdön henkilökohtainen olympiakulta.

Lue myös:

    Uusimmat