Mainos

Venäjän yksityistämisministeri erosi

Venäjän yksityistämisministeri Alfred Koh on yllättäen eronnut. Presidentti Boris Jeltsin on suostunut yksityistämisministerin eronpyyntöön, ilmoitti presidentinkanslia tänään. Koh on toiminut valtion omaisuuskomitean puheenjohtajana ja hallituksen varapääministerinä. Häntä seuraa näissä kummassakin tehtävässä Maksim Boiko, joka on tähän asti ollut Kremlin hallinnon varajohtaja.

Kohin edustaja vakuutti uutistoimisto AFP:lle, että ero ei liity mitenkään Venäjän viimeaikaisiin suurta kohua herättäneisiin yksityistämishankkeisiin. Koh oli jo pitkään halunnut luopua virkatehtävästään ja siirtyä liike-elämään, selitti hänen edustajansa.

Jeltsin kiitti Kohin työtä "eräällä hallitustoiminnan vaikeimmalla alueella", kertoi Jeltsinin edustaja Sergei Jastrzhembski. Pääministeri Viktor Tshernomyrdin sen sijaan arvosteli Kohin toimintaa heinäkuun lopulla. Tshernomyrdin sanoi tuolloin, että lähes jokaiseen valtion yrityksen myyntiin yksityisille on liittynyt "seurauksiltaan vakavia skandaaleja".

Erityistä huomiota ovat herättäneet telealan jättiläisyrityksen Svjazinvestin ja metallikonserni Norilsk Nikkelin osakkeiden myynti.
(STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.