Mainos

Venäjän lentoturmien syy yhä epäselvä

Venäjän turmakoneiden ns. mustat laatikot eivät ole paljastaneet tapahtumien kulkua ennen matkustajakoneiden syöksymistä maahan.

Venäjän presidentin edustajan mukaan tiistain lentoturmien syy ei ole selvinnyt onnettomuuskoneiden ns. mustien laatikkojen tutkinnassa, kertoo uutistoimisto Itar-Tass.

Myöskään lentokoneiden ohjaamojen keskustelujen nauhoituksista ei ole saatu vihjettä siitä, minkä takia kaksi matkustajakonetta syöksyi maahan lähes samanaikaisesti. Tutkimusten tuloksista kertoi Venäjän eteläisen piirissä presidentin edustajana toimiva Vladimir Jakovlev saapuessaan toisen koneen putoamispaikalle Rostovin alueella tänään.

Jakovlevin henkilökohtainen arvio oli, että terrorismi on todennäköisin syy maahansyöksyihin. Tutkinnassa tästä ei ole löytynyt näyttöä.

Lentoturmien uhrien perheille korvauksia

Venäjän viranomaiset ovat luvanneet korvauksia lentoturmien uhrien omaisille. Maassa vietetään tänään kansallista surupäivää 89 kuolonuhrin muistolle. Liikenneministeri Igor Levitin vakuutti, että hallitus muistaa uhrien perheitä ja läheisiä.

- Yksikään henkilö ei jää ilman meidän huomiotamme ja huolenpitoamme, hän sanoi.

Ministeri ei kuitenkaan tarkentanut, miten suuriin korvauksiin hallitus on varautunut.

Koko maassa suruliputettiin ja teatterien ja television ohjelmistoista oli poistettu komediat.

(MTV3-STT-Itar-Tass-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.