Mainos

Venäjän ja Ukrainan kaasuneuvottelut alkoivat

Venäjän ja Ukrainan väliset kaasuneuvottelut ovat alkaneet Moskovassa. Neuvotteluihin osallistuvat Ukrainan pääministeri Julia Tymoshenko ja Venäjän pääministeri Vladimir Putin.

Kyseessä ovat maiden ensimmäiset kasvokkain käydyt neuvottelut sen jälkeen, kun niiden välinen kaasukriisi alkoi uudenvuodenpäivänä.

EU on kuvannut tämänpäiväisiä neuvotteluja viimeiseksi ja parhaaksi mahdollisuudeksi lopettaa kaasukiista, joka on jättänyt monet Euroopan maat ilman lämmityskaasua talvipakkasten keskellä.

Putin: Venäjän maine kärsii kaasukiistasta

Venäjän pääministeri Vladimir Putin myöntää, että maan maine on kärsinyt kolhun kaasukiistan vuoksi. Venäjän ja Ukrainan välinen riita on jättänyt monet Euroopan maat ilman lämmityskaasua poikkeuksellisen kovan talven keskellä.

- Laajaa haittaa on aiheutunut sekä poliittisesti että taloudellisesti, Putin sanoi toimittajille Dresdenissä tavattuaan sitä ennen liittokansleri Angela Merkelin.

Venäjän kaasutoimitukset ovat olleet pysähdyksissä jo puolisentoista viikkoa.

Putin sanoi eilen, että sopu Euroopan kaasutoimituksista on lähellä. Ukrainan johto sen sijaan on ollut keskenään erimielinen kiistan ratkaisusta. Tymoshenkon mukaan Euroopan ja Ukrainan kaasusta voidaan neuvotella erikseen. Ukrainan presidentti Viktor Jushtshenko on eri mieltä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.