Mainos

Interfax: Venäjällä sotaharjoitukset lähellä Ukrainan rajaa

Venäjä on ilmoittanut uusista sotaharjoituksista keskisillä ja läntisillä alueillaan lähellä Ukrainan rajaa, kertoo uutistoimisto Interfax.

Interfaxin tieto perustuu Venäjän ilmavoimien edustajan lausuntoon. Interfaxia siteerannut uutistoimisto Reuters ei saanut Venäjän puolustusministeriöltä vahvistusta harjoituksille.

Ilmavoimien edustaja kertoo uutistoimisto Interfaxin mukaan, että sata lentokonetta ja helikopteria ottaa osaa harjoituksiin maanantaista perjantaihin. Harjoituksiin osallistuviin lentokoneisiin kuuluu edustajan mukaan pommikoneita ja hävittäjiä ja ne tekevät ohjusharjoituksia.

Edustaja ei maininnut Ukrainaa, jossa Venäjä-mieliset kapinalliset taistelevat Ukrainan hallituksen joukkoja vastaan. Hän sanoi harjoitusten olevan osa harjoitussarjaa koordinaation parantamiseksi armeijassa.

Mikäli harjoitukset todella pidetään, niiden tarkoitus on todennäköisesti varoittaa länsivaltoja, jotka ovat syyttäneet Venäjää joukkojen vahvistamisesta Ukrainan vastaisella rajalla ja Itä-Ukrainan kapinallisten aseistamisesta. Venäjä kieltää aseistavansa kapinallisia.

Taistelut Itä-Ukrainassa ovat kiihtyneet sen jälkeen, kun Ukrainan armeija aloitti operaation kapinallisten ahdistamiseksi Donetskiin ja Luhanskiin malesialaiskoneen alasampumisen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.