Venäjällä mitta täynnä: Suomalaishiihtäjää syytetään Aleksandr Bolshunovin ja myös toisen venäläistykin kisojen pilaamisesta

3:16
Tulosruutu: Lauri Vuorinen ylsi Lillehammerissa uransa parhaaseen maailmancup-sijoitukseen ja jätti sprintissä taakseen muun muassa venäläistykit Aleksandr Bolshunovin ja Aleksandr Terentjevin.

Lillehammerissa maailmancupin vapaan hiihtotavan sprintissä viidenneksi yltänyt Lauri Vuorinen on otettu Venäjällä hampaisiin. Valmentaja Juri Borodavko syyttää suomalaista sekä Aleksandr Bolshunovin että Aleksandr Terentjevin kilpailun pilaamisesta.

Perinteisen sprintin edellisenä viikonloppuna Rukalla yllättäen voittaneen Terentjevin taival päättyi Lillehammerissa perjantaina puolivälieriin. Borodavko sanoi odottaneensa suojatiltaan enemmän.

– Hänellä oli hyvin vaikeaa stadionilla. Lihaksia alkoi hapottaa paljon, mitä tapahtuu urheilijoille erityisesti kylmässä säässä, Borodavko sanoi uutistoimisto Tassille.

Borodavkon arvion mukaan Terentjevillä olisi ollut mahdollisuus yltää finaaliin. Hänen mukaansa Vuorisen astuminen Terentjevin suksien päälle esti seuraavalle kierrokselle pääsyn.

– Oli selvää, että suomalainen astui hänen suksiensa päälle maalisuoralla. Se aiheutti häiriön, joten oli senkin myötä vaikea voittaa, Borodavko syytti Vuorista.

Seuraavassa vaiheessa välierissä Vuorinen sai varoituksen estämisestä. Hän eteni finaaliin ja jätti taakseen muun muassa Aleksandr Bolshunovin, jonka eteen hän juuri välierän lopussa kaarteessa leikkasi. Tästä Vuorista syytti niin ikään Venäjän maajoukkuevalmentaja Jegor Sorin, ja omat syytöksensä on antanut myös Bolshunovia luotsaava Borodavko.

– Lauri Vuorinen astui hänen (Bolshunov) suksilleen kahdesti, ensimmäisen kerran ennen stadionille tuloa ja toisen kerran stadionilla. Sen myötä vauhti hidastui ja taktiset mahdollisuudet vähenivät, Borodavko puhisi Match TV:lle.

Borodavko jatkoi sanomalla, että Bolshunov menetti lopussa asemansa juuri Vuoris-kontaktin jälkeen.

– Oli tehtävä valinta – joko kaaduttava tai pysähdyttävä, hän kuvaili Bolshunovin tilannetta.

Sprinttifinaalissa eli kuuden parhaan joukossa ei nähty lopulta yhtään venäläishiihtäjää. Lauri Vuorinen hiihti lopulta viidenneksi, uransa parhaaseen maailmancup-sijoitukseen.

Voit katsoa kohokohdat kilpailusta ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja