Aleksandr Bolshunov teki Rukan sprintin jälkeen ala-arvoisen tempun

Venäjän ankkuri ajoi suomalaissankarin päälle maalialueella – Suomi sensaatiomaisesti toiseksi miesten viestissä Lahdessa 0:24
Myös tämä hetki muistetaan Suomessa: Aleksandr Bolshunovilta törkeä temppu Joni Mäelle Salpausselän viestin maalialueella tammikuussa.

Venäläinen hiihtotähti Aleksandr Bolshunov pakeni aidan yli toimittajia Rukan sprinttipettymyksensä jälkeen.

Bolshunov jäi maailmancupin avauksessa Rukan perinteisen sprintissä perjantaina puolivälieriin. Hän oli erässään neljäs eikä jatkoon ollut asiaa.

Pettymys otti koville. Protokollaan kuuluu, että oli suoritus onnistunut tai epäonnistunut, urheilija on kilpailun jälkeen median haastateltavana.

Bolshunov oli kuitenkin venäläisen Match TV:n mukaan kiivennyt aidan yli, ettei hänen tarvinnut kohdata mixed zonella odottaneita toimittajia. Venäläinen oli tämän jälkeen poistunut paikalta.

Valmentaja Juri Borodavko joutui tapahtuneen jälkeen puolustelemaan Bolshunovin toimintaa.

– En ole puhunut Aleksandrille vielä, mutta ymmärrän täysin hänen tilanteensa – sinä vain kyllästyt vastaamaan samoihin kysymyksiin, Borodavko kertoi uutistoimisto Tassille.

Bolshunov kärsi terveysongelmista harjoituskaudella, ja valmistautuminen oli tiettävästi kaukana optimaalisesti. Tapahtumiin mahtui kaatumista pyörällä, ongelmia akillesjänteen kanssa ja ientulehduksesta koituneet vaivat. Bolshunovin suuta leikattiin.

Huomenna lauantaina miehillä on Rukalla ohjelmassa 15 kilometrin perinteisen kilpailu.

Lue myös:

    Uusimmat