Venäjä vaatii Ukrainaa luovuttamaan turvallisuuspalvelun johtajan: Syyttää osallisuudesta terroritekoihin

Venäjä vaatii Ukrainaa luovuttamaan useita ihmisiä, joita Venäjä syyttää osallisuudesta sen alueella tehtyihin terroritekoihin. Venäjän luovutettaviksi vaatimien henkilöiden listalla on muun muassa Ukrainan turvallisuuspalvelun SBU:n johtaja Vasyl Maljuk.

Venäjän ulkoministeriö toisti lausunnossaan väitteen, että Ukraina oli osallisena Moskovan lähellä sijaitsevaan konserttisaliin runsas viikko sitten tehtyyn terrori-iskuun. Lisäksi ministeriö syytti Ukrainaa useista muista hyökkäyksistä Venäjän alueella.

Äärijärjestö Isisiin liittyvä ryhmä on ilmoittanut tehneensä konserttisalin iskun, mutta ilmoitus ei ole estänyt Venäjää syyttämästä Ukrainaa.

Venäjän ulkoministeriö vaatii kansainvälisten sopimusten perusteella, että Ukraina välittömästi pidättää ja luovuttaa useita ihmisiä, mukaan lukien Maljukin. Venäjä sanoo Maljukin myöntäneen järjestäneensä Kertshinsalmen sillan iskun lokakuussa 2022 sekä paljastaneen yksityiskohtia muihin iskuihin liittyen.

Kertshinsalmen silta yhdistää Krimin niemimaan Venäjän alueeseen. Venäjä liitti Krimin itseensä vuonna 2014, mutta kansainvälisesti sen katsotaan kuuluvan Ukrainalle.

Tiedossa ei ole, miten Venäjä on vaatimuksensa Ukrainalle viestittänyt, sillä Ukraina katkaisi diplomaattisuhteensa Venäjään pian hyökkäyssodan alkamisen jälkeen vuonna 2022.

Ukrainan SBU tyrmäsi Venäjän vaatimuksen ja kutsui Venäjää terroristivaltioksi.

Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen 1:29
Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen.

Lue myös:

    Uusimmat