Venäjä: Ukraina yhdistetty suoraan Moskovan konserttihyökkäykseen

Mitä Moskovan konserttisalin videot kertovat? Konkaripoliisien analyysi 27:27
Mitä Moskovan konserttisalin videot kertovat? Konkaripoliisien analyysi.

Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:n johtajan mukaan Ukrainan sotilastiedustelu on suoraan yhdistetty Moskovan alueella tapahtuneeseen konserttisalihyökkäykseen, kirjoittaa Venäjän valtionmedia Tass.

Venäjä syyttää Ukrainan olevan osallinen Moskovan alueen Crocus City Hall -konserttisaliin kohdistuneesta terroristi-iskussa, jossa kuoli maaliskuussa 145 ihmistä. Haavoittuneita oli 551.

Kreml on alusta alkaen pyrkinyt väittämään, että Ukrainalla on näppinsä pelissä konsertti-iskussa. Itse hyökkäyksestä epäillään neljää Tadzhikistanin kansalaista. Yhteensä Venäjä on tehnyt iskuun liittyen kiinni 12 henkilöä. 

– Tutkinta on kesken, mutta voidaan jo sanoa, että Ukrainan sotilastiedustelu on suoraan yhteydessä hyökkäykseen, FSB:n johtaja Alexander Bortnikov sanoi Tassin mukaan.

Hyökkäyksen tehnyt nelikko pidätettiin 140 kilometrin päässä Ukrainan vastaiselta rajalta.

FSB:n Bortnikovin mukaan myös Isis oli mukana koordinoimassa hyökkäystä. 

Ukraina on kiistänyt kaikki Venäjän väitteet osallisuudestaan terrori-iskuun. Terroristijärjestö Isis on väittänyt tehneensä iskun. Yhdysvaltojen mukaan sillä on tiedustelutietoa, jonka mukaan Isis teki iskun yksin.

Venäjän tutkintavaliokunta kertoi jo maaliskuussa löytäneensä todisteita siitä, että Crocus City -konserttitaloon iskun tehneillä asemiehillä on yhteyksiä "ukrainalaisiin nationalisteihin". 

Tutkintakomitea on esimerkiksi sanonut epäillyiltä terroristeilta takavarikoitujen teknisten laitteiden ja rahasiirtotietojen viittaavan Ukrainan osallisuuteen.

Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen 1:29

Keitä ovat sinisiin pukeutuneet miehet ammuskelun alettua Moskovan konserttisalissa? Video paljastaa oudon käytöksen.

 


 

Lue myös:

    Uusimmat