Venäjällä jälleen yksi määrätty tutkintavankeuteen terrori-iskusta epäiltynä

Mitä Moskovan konserttisalin videot kertovat? Konkaripoliisien analyysi 27:27
Mitä Moskovan konserttisalin videot kertovat? Konkaripoliisien analyysi.

Venäläinen tuomioistuin on määrännyt tänään jälleen yhden Moskovan alueen terrori-iskusta epäillyn tutkintavankeuteen. 

Aiemmin Venäjällä 12 ihmistä on otettu kiinni epäiltyinä yhteyksistä iskuun, ja heistä yhdeksän on tutkintavankeudessa.

Tänään tutkintavankeuteen määrätty on tadzhikistanilainen. Mediatietojen mukaan ainakin osa muista epäillyistä on myös tadzhikistanilaisia.

Isku tapahtui viikko sitten perjantaina konserttisalirakennuksessa Krasnogorskissa Moskovan lähellä. Venäjän terveysministeri sanoi tänään, että vielä yksi uhri oli kuollut sairaalassa, mikä nosti kuolonuhrien kokonaismäärän 144:ään.

Islamistinen äärijärjestö Isis on toistuvasti ilmoittanut tehneensä iskun. Tänään järjestö ilmoitti, että neljä sen jäsentä on otettu kiinni iskun jälkeen.

Venäjän presidentti Vladimir Putin on kuitenkin väittänyt, että iskulla on kytkös Ukrainaan ja länsimaihin, minkä sekä Ukrainan että länsimaiden johtajat ovat moneen otteeseen kiistäneet.

Venäjän tutkintakomitea sanoi torstaina, että sillä todisteita siitä, että ukrainalaisnationalistit ovat iskun takana ja rahoittaneet asemiehiä kryptovaluutalla Ukrainasta käsin. Yksityiskohtia syytöksistään komitea ei kertonut. Venäjä on yrittänyt aiemmin kytkeä Ukrainaa iskuun varsin hatarin ja epäuskottavin väittein.

Tänään komitea väitti hyökkääjien saaneen ohjeita tunnistamattomalta koordinaattorilta Telegram-viestisovelluksen kautta. Lisäksi komitea sanoi asemiesten suunnitelleen pakoa Ukrainaan noutamaan palkkiota teostaan.

Ukraina ja länsimaat ovat sanoneet Venäjän pyrkivän syytöksillään hyödyntämään iskua poliittisesti.

Lue myös:

    Uusimmat