Mainos

Venäjä vaatii selvitystä Tallinnan kuolonuhrista

Venäjä vaatii Virolta perusteellista selvitystä Tallinnan mellakoissa eilen kuolleen venäläismiehen kohtalosta. Presidentti Putin on lisäksi ilmaissut syvän huolensa Viron tilanteesta.

Viron ja Venäjän välit kiristyivät tänään entisestään, kun Venäjä vaati Virolta perusteellista selvitystä Tallinnan mellakoissa eilen kuolleen 19-vuotiaan venäläismiehen kohtalosta. Uhri oli Venäjän kansalainen, jolla oli Viron oleskelulupa.

Viron ulkoministeriö torjui tiukasti epäilyt, että miehen kuolema liittyisi poliisin mellakoiden rauhoittamisessa käyttämiin voimakeinoihin ja syytti vuorostaan Venäjää siitä, että se pyrkii tarkoituksella kärjistämään tilannetta Virossa.

Myöhemmin ulkoministeri Urmas Paet sanoi uutistoimisto BNS:lle, että Viro vaatii lisäksi Venäjän ulkoministeriöltä selvitystä siitä, onko Venäjä tehnyt kaiken tarvittavan Viron Moskovan-lähetystön turvallisuuden takaamiseksi.

Tallinnassa kuollut venäläismies menehtyi sairaalassa ilmeisesti puukotuksessa saamiinsa vammoihin. Viron syyttäjänvirasto tutkii tapausta tappona.

Tähän mennessä kertyneiden todisteiden perusteella miestä puukotettiin mellakoitsijoiden keskinäisen kahinan yhteydessä, Viron ulkoministeriö kertoi. Puukottajaa ei vielä ole saatu kiinni.

Putin hyvin huolestunut Viron tilanteesta

Venäjän presidentti Vladimir Putin on ilmaissut "syvän huolensa" Viron levottomuuksista keskustellessaan EU:n puheenjohtajamaan Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa, Kreml kertoo.

Venäjän ulkoministeriö arvosteli aiemmin tänään Viroa kohtuuttomasta voimankäytöstä rauhallisia mielenosoittajia vastaan.

Ministeriö vaatii EU:ta ja sotilasliitto Natoa tuomitsemaan Viron tapahtumat.

Merkel kehottaa Venäjää ja Viroa maltillisuuteen

Saksan liittokansleri Angela Merkel on kehottanut sekä Venäjää että Viroa maltillisuuteen kiistassa Pronssisotilaan siirrosta Tallinnassa.

Merkel esitti kehotuksensa puhelinkeskusteluissa Viron pääministerin Andrus Ansipin ja Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Saksa ehdottaa, että Viron ja Venäjän parlamentit keskustelisivat suoraan kiistasta, kertoi Saksan hallituksen tiedottaja.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.