Mainos

Venäjä ja USA tiivistävät terrorin vastaista taistelua Bostonin takia

Venäjä ja Yhdysvallat kertovat lisäävänsä yhteistyötä terrorismin torjunnassa. Venäjän presidentti Vladimir Putin ja USA:n presidentti Barack Obama ovat sopineet asiasta puhelinkeskustelussa.

Asia nousi esille, kun Bostonin terroristiepäillyt paljastuivat Venäjältä kotoisin olevaksi tshetsheenisyntyiseksi veljespariksi.

Kreml tiedotti Putinin soittaneen Obamalle esittääkseen surunvalittelunsa Bostonin pommi-iskuista ja keskustellakseen Sotshin ensi vuoden talviolympialaisten turvajärjestelyjen yhteistyöstä.

– Molemmat osapuolet painottivat yhteistyön merkitystä kansainvälisen terrorismin vastaisessa taistelussa, Kreml kertoi tiedotteessa.

Tshetshenian tilanne vaarassa unohtua

Valkoinen talo kiitti Venäjän apua Bostonin tapauksen selvittämisessä.

– Maiden johtajat olivat yhtä mieltä, että yhteistyön turvallisuusasioissa on syytä edetä.

Terrorismiyhteistyö maiden välillä on ollut pitkään vähäistä. Washington on ollut huolissaan siitä, että Putin käyttäisi terrorismia tekosyynä poliittisten vastustajiensa murskaamiseen.

Venäläisten analyytikkojen mukaan tilanne saattaa nyt muuttua. Myös arvostelu Tshetshenian tilannetta kohtaan saattaa vaimeta Bostonin tapauksen jälkilöylyissä, toivovat venäläislähteet.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.