Venäjä ilmoitti olevansa valmis keskustelemaan vankienvaihdosta Yhdysvaltain kanssa koripallotähti Grinerin tuomion jälkeen

Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Brittney Griner sai yhdeksän vuoden vankeustuomion Venäjällä 0:30
Yhdysvaltalainen olympiavoittaja Brittney Griner sai yhdeksän vuoden vankeustuomion Venäjällä

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on ilmoittanut Venäjän olevan valmis keskustelemaan vankienvaihdosta Yhdysvaltain kanssa. Yhdysvaltalainen koripallotähti Brittney Griner tuomittiin Venäjällä torstaina yhdeksän vuoden vankeuteen huumeiden salakuljetuksesta ja hallussapidosta.

– Olemme valmiit keskustelemaan asiasta, mutta vain presidenttien (Vladimir) Putinin ja (Joe) Bidenin luoman kanavan kautta, Lavrov sanoi lehdistötilaisuudessa vierailullaan Kambodzhassa.

Griner pidätettiin helmikuussa Moskovan lentokentällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Pidätys tapahtui joitakin päiviä ennen kuin Venäjä aloitti hyökkäyssodan Ukrainassa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden julkaisi heti tuomion jälkeen lausunnon, jossa hän piti Grinerin vangitsemista väärin perustein tehtynä ja kehotti Venäjää vapauttamaan Grinerin. Biden kertoi tekevänsä kaiken mahdollisen, jotta Griner pääsisi takaisin kotimaahansa.

Lavrov sanoi, että presidenttien välinen yhteys on yhä olemassa ja väitti, ettei Yhdysvallat pysty toimimaan "ammattimaisesti ja rauhallisesti".

– Jos amerikkalaiset päättävät jälleen ryhtyä julkiseen diplomatiaan ja julkaisevat jyrähteleviä julistuksia, se on heidän asiansa ja ongelmansa, Lavrov sanoi.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken kertoi viime viikolla tehneensä ehdotuksen Grinerin sekä vakoilusta syytetyn entisen merijalkaväen sotilaan Paul Whelanin vapauttamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat