Venäjä eristäytyy entisestään koronan kitkemiseksi: Kiinasta, Iranista ja Etelä-Koreasta saapuvilta pääsy kielletty, junaliikenne Nizzaan peruttu

6:53
Viiden jälkeen -ohjelmassa pohdittiin, kuinka huolissaan koronaviruksesta pitäisi olla.

Venäjällä on yli 4 000 kilometriä yhteistä rajaa Kiinan kanssa, joten sen on ollut pakko ryhtyä koronaviruksen leviämistä ehkäiseviin toimiin.

Venäjällä todettiin kaksi ensimmäistä koronavirustartuntaa 31. tammikuuta. Koronavirus on juuri nyt kuuma peruna myös Venäjällä. Uutistoimistot Tass ja Interfax julkaisevat korona-aiheisia uutisia jopa useita tunnissa.

Monien muiden maiden tavoin Venäjä on evakuoinut kansalaisiaan Kiinan Wuhanista eli koronaviruksen keskuksesta. Lisäksi Venäjä on aloittanut rajut matkustjaaliikennettä rajoittavat toimet.

Rajoituksia maahantulolle

Kiinan ja Venäjän välinen raja on ollut suljettuna jo pari kuukautta ja kaikki maiden väliset yhteydet on peruttu. Venäjästä on tullut hyvin suosittu kiinalaisturistien keskuudessa, joten rajalla oli ennen koronavirusepidemiaa varsin vilkasta liikennöintiä niin lento- kuin rautateitsekin. Uutistoimisto Tassin mukaan raja pysyy suljettuna ainakin 1. huhtikuuta asti.

Maaliskuun 1. päivästä lähtien lennot Venäjältä Etelä-Koreaan perutaan. Pieni osa lentoliikenteestä maiden välillä jatkuu, mutta se keskittyy poikkeuksetta siihen, että matkailijat saadaan lennätettyä kotiin. Etelä-Koreasta Venäjälle saapuvien henkilöiden pääsy maahan evätään toistaiseksi.

Myös lentoliikennettä Venäjän ja Iranin välillä rajoitetaan merkittävästi. Venäjä lakkaa myöntämästä viisumeita Iranin kansalaisille, pois lukien työ- ja humanitaarisista syistä myönnettävät viisumit.

Iranissa on kuollut Kiinan jälkeen eniten ihmisiä koronavirukseen. Viimeisimmän tiedon mukaan virustartunnan saaneiden määrä Iranissa on noussut 388:een ja kuolleiden määrä 34:een.

Tänään Venäjä ilmoitti myös peruvansa junan Moskovasta Ranskan Nizzaan 4. maaliskuuta alkaen koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Junan reitti kulkee Valko-Venäjän, Puolan, Tšekin, Itävallan, Italian ja Monacon kautta. Nizzassa ja Valko-Venäjällä todettiin tänään ensimmäinen koronavirustartunta. Italiassa oli tähän mennessä todettu yhteensä 650 tartuntaa ja 17 kuolemaa.

Lähteet: Tass ja Ria Novosti

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja