Monet maat yrittävät katkoa koronaviruksen reitit – Slovakia päästää maahan vain puolalaiset, liikenne Manilaan pannaan poikki

Matkustuskielto sai pörssin syöksyyn Suomessakin – pääanalyytikko avaa, miten koronavirus iskee talouteen 7:12
USA:n asettama matkustuskielto sai pörssin syöksyyn Suomessakin – pääanalyytikko avaa, miten koronavirus iskee talouteen

Taistelu koronaviruksen leviämistä vastaan on saanut Suomen lisäksi monet muutkin maat tarttumaan toimeen. Yhdysvaltojen osaa eurooppalaisista koskeva maahantulokielto sai paljon huomiota, mutta myös muualla matkustusta rajoitetaan ankarasti.

Esimerkiksi Tshekki kieltää matkailijat yhteensä 15 maasta estääkseen koronaviruksen leviämisen. Maan hallitus on ilmoittanut julistaneensa 30 päivän hätätilan.

Kiellettyjen maiden listalla ovat Kiina, Etelä-Korea, Iran, Italia, Espanja, Itävalta, Saksa, Sveitsi, Ruotsi, Norja, Hollanti, Belgia, Britannia, Tanska ja Ranska. Maan pääministerin mukaan myös Tshekin kansalaisia on kielletty matkustamasta listalla oleville riskialueille.

Lisäksi Tshekki kieltää yli 30 ihmisten kokoontumiset sekä monenlaiset tapahtumat. Muun muassa kirjastot, kuntosalit, uimahallit ja yökerhot on suljettu yleisöltä. Koulut, teatterit, elokuvateatterit ja galleriat maa pani kiinni jo aiemmin. Vastaavanlaisia toimia on tehty monissa muissa Euroopan maissa.

Slovakia puolestaan on ilmoittanut perjantaista alkaen päästävänsä maahan ulkomaalaisista ainoastaan puolalaiset. Puolalaisetkin pääsevät maahan vain Puolan vastaisilta rajoilta.

Slovakian hallitus on kertonut myös sulkevansa koulut ja kaikki kansainväliset lentokentät.

Singapore panee moskeijat kiinni desinfioinnin ajaksi

Filippiinien presidentti Rodrigo Duderte on ilmoittanut keskeyttävänsä liikenteen pääkaupunkiin Manilaan ja sieltä pois. Televisioidussa tiedotustilaisuudessaan Duderte ilmoitti myös kuukauden kestävistä koulujen sulkemisista, massatapahtumien kieltämisestä ja tartunta-alueilta saapuvien ulkomaalaisten maahantulokiellosta.

Singapore sulkee kaikki moskeijansa tehopuhdistuksen ajaksi. Asiasta päätettiin sen jälkeen kun selvisi, että kaksi miestä oli saanut koronavirustartunnan osallistuessaan islaminuskoisten kokoontumiseen naapurimaassa Malesiassa.

Tapahtumaan Malesian pääkaupungissa Kuala Lumpurissa osallistui noin 10 000 ihmistä eri maista.

Miehet olivat vierailleet paluunsa jälkeen neljässä moskeijassa, jotka suljettiin välittömästi. Kaupunkivaltion loput 66 moskeijaa suljetaan huomisesta alkaen ainakin viideksi päiväksi, jotta ne voidaan desinfioida.

Risteilyalukset jäävät aloilleen

Yhdysvaltalainen Princess Cruises keskeyttää risteilynsä kaikkialla maailmassa 60 päiväksi koronaviruspandemian vuoksi. Yhtiön tiedotteen mukaan keskeytys koskee kaikkia 18:aa risteilyalusta tästä päivästä toukokuun 10. päivään asti.

Princess Cruises -yhtiön Diamond Princess -alus oli pitkään karanteenissa Japanissa, kun yli 700 matkustajaa sai virustartunnan ja useita kuoli. Kalifornian rannikolle koronaviruksen vuoksi jumiin jäänyt Grand Princess kuului samalle yhtiölle.Kiinassa tilanne hellittääKiinassa matkustusrajoituksia on tänään höllätty.

Kiinassa viruksen leviäminen hiipumaan päin

Tapausten määrä on laskenut dramaattisesti epidemian alkuvaiheesta, ja esimerkiksi viruksen lähtöpisteessä Wuhanissa uusia tapauksia on ilmennyt ensimmäistä kertaa alle kymmenen.

Hubein maakunnan 56 miljoonaa asukasta on ollut eristettyinä tammikuun lopussa. Nyt esimerkiksi Qianjiangin kaupungin hallinto aikoo järjestää kuljetuksia terveille työntekijöille, jotta nämä pääsevät työpaikoilleen.

Terveet ihmiset matalan riskin alueilla saavat jälleen matkustaa maakunnan sisällä. Lisäksi osa Wuhanissa toimivista yrityksistä on saanut luvan jatkaa toimintaansa.

Lue myös:

    Uusimmat