Karanteenista karannut "Venäjän Sarah Connor" haettiin takaisin, vaikka koronan testitulos oli negatiivinen

Jopa 10 prosenttia maailman väestöstä karanteenissa Koronaviruksen vuoksi – näissä paikoissa ihmiset ovat eristyksissä 6:43
Jopa 10 prosenttia maailman väestöstä karanteenissa koronaviruksen vuoksi – näissä paikoissa ihmiset ovat eristyksissä.

Viime viikolla MTV Uutiset kertoi Pietarissa tapahtuneesta karanteenista karkaamisesta. 

32-vuotias Alla Iljina palasi tammikuun lopussa Kiinan Hainanista. Iljina meni lääkäriin kurkkukivun vuoksi ja joutui karanteeniin, vaikka koronaviruksen testitulos oli negatiivinen.

Lääkärit sanoivat ensin pitävänsä häntä karanteenissa yhden päivän, joka myöhemmin venyikin kahdeksi viikoksi. Turhautunut nainen ei enää jaksanut olla karanteenissa, vaan rikkoi sairaalahuoneensa sähkölukon ja lähti karanteenista kotiin.

Iljina haettiin eilen maanantaina kotoaan ja hän joutui takaisin sairaalaan karanteeniin. Nainen ihmetteli sosiaalisessa mediassa, miksi hänet pidetään pakkokaranteenissa, vaikka hän on testien mukaan täysin terve. Sairaalan johto perustelee toimensa sillä, että Iljinalta on otettava vielä kaksi näytettä ennen kuin tulosta voidaan pitää luotettavana.

Alusvaatteetkin desinfioidaan

Iljinaa vastaan on nostettu syyte, koska hän on paikallisten terveysviranomaisten mukaan vaarantanut muiden kansalaisten terveyttä karkaamalla karanteenista. Naista uhkaa lisäksi sakko.

Sosiaalisessa mediassa jaetulla videolla nainen kuvaa uutta eristyshuonettaan, jossa on nahkasohva ja televisio. 

– En tosin ole löytänyt kaukosäädintä, mutta joka tapauksessa kiitos huolenpidosta, Iljina sanoo videolla.

Hän kertoo myös, että kaikki hänen vaatteensa alusvaatteita myöten desinfioidaan ja hän viettää sairaalapäivänsä sairaalan yöasussa.

Iljinasta on lyhyessä ajassa tullut Venäjällä somejulkkis. Häntä on tituleerattu "Venäjän Sarah Connoriksi", millä viitataan Linda Hamiltonin näyttelemään hahmoon suositussa Terminator-elokuvasarjassa.

Alla Iljina ei suinkaan ole ainoa Venäjällä koronaviruskaranteenista karannut. Samaran kaupungissa on tullut ilmi tapaus, jossa raskaana oleva nainen karkasi pienen poikansa kanssa karanteenista, koska ei jaksanut enää sairaalan oloja. 

Lähteet: The Moscow Times, Fontanka, Alla Iljinan somekanavat

Lue myös:

    Uusimmat