Iranin koronavirustilanne on vakavin heti Kiinan jälkeen – Suomen Teheranin-suurlähetystö raportoi, mitä tilanteesta tiedetään

5:05

Koronavirus jatkaa leviämistään Kiinan rajojen ulkopuolella. Koronavirus leviää vauhdilla myös Iranissa, missä kuolleiden määrä on suurin Kiinan ulkopuolella.

Viimeisimpien tietojen mukaan Iranissa on vahvistettu yhteensä 95 tartuntatapausta. Kuolonuhreja on maassa vahvistettu kaikkiaan 15.

MTV Uutiset Live tavoitti Teheranin-suurlähetystön edustajan, joka kommentoi maassa vallitsevaa tilannetta.

– Tartuntojen keskiössä on Teheranin eteläpuolella sijaitseva Qomin uskonnollinen kaupunki. Sinne tehdään paljon pyhiinvaellusmatkoja naapurimaista, kertoo Teharanin-suurlähetystön edustuston päällikön sijainen Laura Vanhanen

– Qomin kaupungin lisäksi tartunnan leviämispisteitä on maassa useita. Seuraamme tilanteen kehittymistä.

Epätietoisuus vallitsee

Vanhasen mukaan tunnelma Teheranissa on huolestunut. Asioiden todellisesta tilanteesta vallitsee epätietoisuus.

– Iranin hallinto on ryhtynyt toimenpiteisiin näiden tartuntojen leviämisen ehkäisemiseksi.

Esimerkiksi kaikki pääkaupungin koulut ja lastentarhat on suljettu eri puolilla maata. Myös kokoontumiset, kuten hääjuhlat, on neuvottu siirtämään toiseen ajankohtaan. Lisäksi kulttuuri- ja urheilutapahtumat on toistaiseksi peruttu.

Tällä hetkellä lähes kaikki Iranin naapurimaat ovat sulkeneet rajansa Iranilta. Erityisesti lentoliikennettä on rajoitettu.

Vanhasen mukaan Iranissa on tällä hetkellä hyvin vähän Suomen kansalaisia. Ulkoministeriölle on tehnyt matkustusilmoituksen noin 30 ihmistä.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.