Maailmalla järeitä keinoja koronaviruksen leviämisen estämiseksi: Norja käännyttää matkustajia, Ruotsissa toinen koronakuolema

Yksi kuva kertoo, miksi Suomi hillitsee koronaa eri tavalla kuin muu Eurooppa – tästä on kyse 5:36
Video: Suomi hillitsee koronaa eri tavalla kuin muut maat

Saudi-Arabia kertoo lopettavansa kaikki kansainväliset lennot kahdeksi viikoksi koronaviruksen vuoksi sunnuntaista lähtien.

Maassa on jo tähän mennessäkin ollut voimassa lentokielto useista maista, joissa koronavirustartunnat ovat ryöpsähtäneet. Samoin koulut ja yliopistot on suljettu virusvaaran vuoksi.

Myös vuotuinen pyhiinvaellus muslimien pyhiin kaupunkeihin Mekkaan ja Medinaan on jo aikaisemmin peruttu virusvaaran vuoksi.
Saudi-Arabiassa on todettu 86 virustartuntaa, mutta toistaiseksi kukaan ei ole kuollut koronavirukseen. 

Edustajainhuone hyväksyi koronavirusapupaketin Yhdysvalloissa


Yhdysvalloissa kongressin edustajainhuone on hyväksynyt laajan koronavirusapupaketin. Paketti meni läpi äänin 363–40.

Edustajainhuoneessa on demokraattienemmistö, joten paketin hyväksyminen oli jo ennalta varmaa. Seuraavaksi paketti menee senaatin käsittelyyn.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kehottaa Twitterissä sekä demokraatteja että republikaaneja hyväksymään paketin mahdollisimman pian.

Paketti tarjoaa muun muassa ruoka-apua, ilmaisia koronavirustestejä ja palkallisia sairauslomia. 

Ruotsissa jo toinen koronakuolema

Ruotsissa jo toinen ihminen on kuollut koronavirukseen, kertoo ruotsalaislehti Expressen.

Göteborgissa sijaitseva Sahlgrenskan yliopistollinen sairaala vahvistaa lehdelle, että uhri on 85-vuotias ruotsalainen nainen. Nainen menehtyi eilen iltapäivällä.

Keskiviikkona Tukholman aluehallinto ilmoitti ensimmäisestä kuolonuhrista. Kyseessä oli iäkäs henkilö, joka oli ollut tehohoidossa.

Norja käännyttää ilman karanteenipaikkaa olevia ihmisiä takaisin Oslon lentokentältä 

Norja käännyttää ihmisiä takaisin Oslon kansainväliseltä lentoasemalta Gardemoenilta, kertoo Norjan yleisradioyhtiö NRK. Viranomaiset käännyttävät kaikki Pohjoismaiden ulkopuolelta tulevat matkustajat, jos heillä ei ole paikkaa, jossa he voivat olla karanteenissa kaksi viikkoa.

Ilman karanteenipaikkaa olevien matkustajien on palattava kotiin lentämällä.
NRK:n mukaan Gardemoenille tuli aamulla kaksi lentokonetta, joiden matkustajista valtaosa, 85 prosenttia, oli norjalaisia. He kaikki joutuvat paluunsa jälkeen karanteeniin 14 päiväksi.

–  Hotellissa on kolme ihmistä, koska heille ei ole karanteenitilaa, sanoi Ullensakerin kunnan viestintäpäällikkö Siri Wolland. Matkarajoitusten toimeenpano kuuluu Ullensakerin kunnalle, jonka alueella kenttä on.

Oslon kentän karanteenista kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Venäjä sulkee maarajansa Puolaan ja Norjaan

Venäjä sulkee maarajansa Puolaan ja Norjaan ulkomaalaisilta koronaviruksen vuoksi, kertoo maan pääministeri Mihail Mishustin lauantaina.

Venäjällä on toistaiseksi kerrottu 45 koronavirustartunnasta.

Kielto astuu voimaan sunnuntaina keskiyöllä ja koskee kaikkia ulkomailta tulevia, pois lukien valkovenäläiset, virallisten delegaatioiden jäsenet ja Venäjän kansalaiset, sanottiin pääministerin tiedotteessa.

Eniten koronavirustartuntoja on todettu Moskovassa. Suurin osa tartunnoista on kytköksissä Italiasta palanneisiin matkailijoihin.
Venäjän ilmoittamia virallisia lukuja on epäilty laajalti, ja monet lääkärit ovat epäilleet maassa olevan jo tuhansia tartunnan saaneita. Lisäksi huolta herättää se, että maan huonossa jamassa oleva terveydenhuolto ei kestäisi laajaa epidemiaa.

Espanjassa 1500 uutta tartuntaa

Uutistoimisto AFP:n mukaan Espanjassa on todettu 1 500 uutta koronavirustartuntaa päivän aikana. Maassa on nyt todettu yhteensä yli 5 700 tartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat