Veikkausliigan topit ja flopit: Tähtipelaajan loisto kateissa

MTV Sportin jalkapallotoimitus valitsee jokaiselta Veikkausliigan kierrokselta topit ja flopit.

1 Taistelu Euroopasta

Helsingin jalkapalloklubin painellessa ylivoimaisessa sarjajohdossa, pysynee kulunut fraasi ”ennätystasainen Veikkausliiga” kliseepussukan uumenissa. Klubin takana käydään kuitenkin mielenkiintoista taistelua paikoista Eurooppa-liigassa. Sarjakakkosen Jaron ja sarjan yhdeksännen Hongan eroa on vain viisi pistettä. Peräti kahdeksalla joukkueella on siis yhä realistiset mahdollisuudet eurokentille selviämiseen.

2 Forsell + Orgill

IFK Mariehamnin nimen voi kohta lisätä eurokandidaattien listalle jos sen kärkipään pelaajat jatkavat vähänkin samaan tahtiin. Petteri Forsell upotti kaksi kaunista vapaapotkua lähes 30 metristä, joista etenkin jälkimmäinen oli silmiähivelevä. Lähes vuoden tauon jälkeen pelikentille palannut tähtihyökkääjä Dever Orgill osui heti ensimmäisessä pelissään. Kaikki on yhä mahdollista.

3 Nolla pysyy

Tulihan se sieltä. HJK teki uuden ennätyksen pitämällä maalinsa puhtaana 891 minuuttia. Tanskalaisvahti Michael Tørnes jakoi kiitosta vähemmän yllättäen koko joukkueelle.

1 Tehot muisto vain

Mika Ojalan paluu Interiin oli iso asia ja odotukset joukkuetta kohtaan nousivat saman tien. Todellisuus ei ole täysin vastannut unelmia: Ojala on pelannut 10 ottelua ja viimeistellyt niissä kaksi maalia. Tahti ei vastaa aivan parin kauden takaista: Vuosina 2011-2012 Ojala pelasi Interin paidassa 60 liigaottelua. Maaleja syntyi 28 ja tehopisteitä (maalit + syötöt) kaikkiaan 65.

2 Jos ottelu kestäisi 45 minuuttia…

…ihmiset ehtisivät kotiin ennen puoli ysin uutisia ja Honka voisi olla paljon korkeammalla sarjataulukossa kuin mitä se nyt on. Pelaajat ottivat Henri Aallon johdolla syyn itselleen ainakin FC Lahtea vastaan pelatun tasapelin jälkeen. Seuraava takaisku odotti sunnuntaina Kuopiossa jossa kotijoukkue oli parempi maalein 2-0. Maalit 77. ja 89. minuutilla.

3 Huttusella ei varaa derbytappioon

Vaasan Palloseura on päästänyt kahdessa pelissä peräkkäin omiin kolme maalia tekemättä yhtään. Ja Olli Huttusen piti olla se joka tilkitsee vaasalaisten puolustuksen Roy Hodgsonin Suomen ajoilta tutulla tavalla. Keskiviikkona edessä on Pohjanmaan derby niskaan hengittävää Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan. Lienee sanomattakin selvää, että tappio ei tule Vaasassa enää kysymykseen.