Mainos

Veikkauksen pelien myynti Ahvenanmaalla päättyy: "Emme voi ottaa riskiä"

Veikkauksen pelien myyminen Ahvenanmaalla päättyy vuodenvaihteessa. Ahvenanmaan maakunnan myöntämä rahapelilupa päättyy vuodenvaihteessa, eikä uuden luvan hakeminen ole nykytilanteessa mahdollista.

Ahvenanmaan arpajaislaki ja pelien valvonta muuttuivat 1.1.2017 alkaen, jolloin Ahvenanmaalle perustettiin uusi rahapelien valvontaviranomainen Lotteriinspektion.

Viranomaisten kanssa käytyjen keskustelujen lopputuloksena Veikkaus joutui toteamaan, ettei yhtiön ole enää mahdollista jatkaa toimintaansa Ahvenanmaalla vuodenvaihteen jälkeen. 

Veikkausken varatoimitusjohtaja Velipekka Nummikosken mukaan kyse on epävarmuus viranomaisvalvonnan kanssa. 

– Veikkausta valvotaan Suomessa viranomaisten toimesta, ja nyt on epävarmuuksia siitä, onko näillä viranomaisilla mahdollisuus valvoa meidän toimintaa myös Ahvenanmaalla. Emme voi ottaa riskiä myynnin jatkamisella. 

Nummikosken mukaan Veikkaus haluaisi jatkaa peliensä myyntiä myös Ahvenanmaalla. 

– Olemme myyneet siellä pelejä, joita PAF ei myy. Toivomme, että tähän tulee vielä ratkaisu, joka mahdollistaa pelien myynnin jatkossakin. Tämä ratkaisu ei kuitenkaan ole Veikkauksen käsissä. 

Veikkauksen peleistä on nykyisen luvan aikana myyty Ahvenanmaalla niitä, joita maakunnassa ei ole muuten tarjolla eli Lottoa, Viking Lottoa, Eurojackpot-peliä, Jokeria, Kenoa, Lomatonnia, Kaikki tai ei mitään -peliä, Synttärit-peliä ja raaputusarpoja.

Veikkauksella on tällä hetkellä Ahvenanmaalla 15 myyntipaikkaa. Veikkauksen pelien pelaaminen päättyy myös verkkopalvelu veikkaus.fi:ssä.

Juttuun lisätty klo 17.51 Veikkauksen varatoimitusjohtajan Velipekka Nummikosken kommentit. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.