Mainos

Väyrynen käynnistää opistonsa syksyllä

Europarlamentaarikko Paavo Väyrynen aikoo käynnistää Pohjantähti-opistonsa toiminnan syyskuun lopussa Keminmaalla. Opetusministeriön taannoinen päätös olla myöntämättä kansanopistolle ylläpitolupaa ei ole estänyt hankkeen etenemistä, mutta on kylläkin muuttanut sen varalle tehtyjä suunnitelmia.

(STT) -Syksyn kurssiohjelma on rakennettu nyt niin, että se on pienoiskoossa se ohjelma, joka alun perin oli suunniteltu ensi vuodelle, sanoi Väyrynen. Syksyllä opiston ohjelmassa on puolenkymmentä lähinnä viikonloppukurssia.

Väyrysen mukaan käytännön toiminnalla pyritään osoittamaan opetusministeriölle, että opistolla on sivistykselliset ja taloudelliset edellytykset opetuksen antamiseen. Kannatusyhdistys ei lähde valittamaan opetusministeriön kielteisestä päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen, vaan ylläpitolupahakemus on tarkoitus uudistaa heti kun opiston toiminnasta on käytännön näyttöä.

Väyrynen ja opiston kannatusyhdistyksen hallituksen varapuheenjohtaja, professori Vilho Harle kertoivat opiston käynnistämisestä torstaina opiston tiloissa. Varojen hankkimiseksi toimintaa varten opisto avataan matkailukäyttöön juhannuksen jälkeen. Majoitusta ja kahvilatoimintaa opistolla on tarkoitus jatkaa elokuuhun saakka, jolloin siellä aloitetaan opiston ulkoasun siistiminen.

Opistolla on käytettävissään Keminmaan kunnan sille kolmeksi vuodeksi myöntämä avustus. Lisäksi Väyrysellä on europarlamentaarikkona mahdollisuus käyttää varoja mm. avustajan palkkaamiseen. Parhaillaan hän hakeekin itselleen avustajaa, joka käytännössä toimisi opiston rehtorina. Ensi vuoden toiminnasta päätöksiä tehdään syksyllä. -Koko vuodesta puhuttaessa ratkaisevaa on saada opetusministeriöltä valtionosuutta, totesi Väyrynen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.