Mainos

Vauvamurhasta syytetyn naisen kertomukset muuttuivat

Kaksosvauvojen murhasta syytetyn naisen kertomukset ovat vaihdelleet poliisikuulustelujen, eilisen oikeudenkäynnin ja tämän päiväisen käsittelyn välillä. Naista on kuultu oikeussalissa jo monta tuntia, kun viime kesänä surmattujen vastasyntyneiden murhaoikeudenkäynti on jatkunut Hyvinkään käräjäoikeudessa.

Keskiviikkona 27-vuotias syytetty ei muistanut synnytystapahtumista juuri mitään, mutta tänään hänen muistinsa on ollut tarkempi yksityiskohtien kanssa. Syyttäjä Veli-Matti Koponen vetosi useaan kertaan varsin tarkkoihin poliisikuulustelukertomuksiin, joita nainen myönsi oikeaksi.

Syytetty on kuitenkin edelleen topakasti kiistänyt tappaneensa lapsiaan. Toinen kuolleista lapsista löytyi Klaukkalassa sijaitsevan asunnon sängyn alta. Toinen oli päätynyt roskien mukana maastoon.

Syyttäjän mukaan nainen salasi raskautensa, synnytti kaksoset ja murhasi heidät saman tien. Torstaina aamupäivällä Koponen toi esiin naisen kolme aiempaa outoa raskautta Virossa 2005-2007.

Naisen mukaan vauvat syntyivät kuolleina tai sitten häntä ja lasten isää uhkaillut ns. kolmas mies on surmannut heidät. Tästä on vain naisen kertomus.

Poliisille nainen sanoi miehen läpsäisseen asunnon seinää, mutta poliisi ei dna-tutkimuksissa löytänyt ulkopuolisen jälkiä. Nainen kertoikin pesseensä asunnon seinät.

Syyttäjä nosti koko ajan esiin ristiriitaisuuksia naisen poliisille antaman kertomuksen ja oikeussalissa puhutun välillä. Esimerkiksi salissa nainen kiisti osallistuneensa lasten ruumiiden pakkaamiseen, mutta poliisille 27-vuotias totesi: ”Minä olin se joka piti muovikassia, kun lapsi laitettiin muovikassiin”.

Naisen sormenjälki on löytynyt toisen vauvan pakkausteipistä.

Tekoaikakin muuttui

Poliisikuulustelussa nainen kertoi useaan kertaan vauvojen syntyneen juhannusaattona. Oikeussalissa kertomus muuttui siten, että lapset syntyivät päivää aiemmin.

Syyttäjän todisteiden mukaan naisen tappajaksi väittämä mies oli tuolloin juhannusaattona Turun saaristossa, joten hänellä oli siis alibi alkuperäiselle päivälle.

Naisen mukaan poliisi oli kuulusteluissa tarjonnut juhannusaattoa ja hän oli sen takia myöntänyt sen.

Monissa muissakin yksityiskohdissa oli eroa poliisikuulustelun ja oikeudessa kerrotun välillä. – Siitä on kulunut paljon aikaa, nainen selvitti moneen kertaa.

Ristiriitaa oli myös esimerkiksi monissa kohdin itse synnytyksestä. Keskiviikkona hän kertoi oikeudessa, ettei muista siitä juuri mitään. Poliisikuulusteluissa hän oli kertonut tapahtumista hyvin yksityiskohtaisesti. Torstaina hän myönsi taas osia poliisikertomuksesta oikeaksi, vaikka sanoikin osan niistä olevan oletuksia.

Tällainen oli esimerkiksi kertomus napanuoran leikkaamisessa. Aiemmin hän on kertonut nähneensä sen, mutta nyt oikeussalissa kyse oli vain oletuksesta. Samoin hän kertoi kuulleensa vauvan itkua, mutta nyt korkeintaan ininää, joka saattoi tulla televisiostakin.- En osaa selittää sitä.

Mitä pidemmälle poliisikuulusteluihin perustuva tenttaus jatkui, sitä enemmän nainen vain myönsi poliisille kertomaansa oikeaksi. Aiemmin viileästi esiintynyt nainen pyyhki useaan otteeseen kyyneleitä silmistään.

Tarkoitus muuttaa Viroon

Ennen tätä tenttausta nainen kertoi myös raskauden salaamispäätöksestään. - En kertonut isälle raskaudesta, koska hän ei halunnut käsitykseni mukaan lapsia, nainen kertoi.

Isä kertoi aiemmin oikeudessa, että lapsien hankkimisesta ei ollut puhuttu.Hän ei tiennyt avopuolisonsa raskaudesta.

Hän ei mennyt neuvolaan, koska uskoi isän saavan tiedon työnantajalle lähetettävän papereiden kautta.

Naisen mukaan hänen oli tarkoitus mennä heinäkuussa Viroon ja synnyttää lapset siellä. – En halunnut pakottaa isää vanhemmuuteen.

Ette sitten muuttaneet Viroon?

- En koska tapahtumat tulivat kuukautta aiemmin.

Syytetyn biologinen isä kuoli muutamaa päivää ennen juhannusta. Testamentissa varat jäivät uudelle vaimolle.

- En ymmärrä miten se liittyy tähän. Jos olisin vienyt sen jutun oikeuteen, niin olisin saanut rahaa.

Syyttäjä on esittänyt motiiviksi myös taloudellisia syitä.

- Jos olisi tappanut jonkun, olisin hävittänyt todisteet, kaksosvauvojen murhasta syytetty nainen sanoi oikeudessa.

Aiempia uutisia oikeudenkäynnistä:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.