Mainos

Klaukkalan vauvamurhaoikeudenkäynti alkoi - äiti peitti kasvonsa

Klaukkalan viimekesäisten vauvamurhien käräjäkäsittely alkoi Hyvinkään käräjäoikeudessa tänään.

Kahden vastasyntyneen vauvansa murhasta syytetään 27-vuotiasta virolaisäitiä. Hän on kiistänyt henkirikosepäilyt. Virolaisäiti saapui oikeuteen kasvonsa peittäen.

Oikeuden päätöksen mukaan suurin osa esitutkinta-aineistosta on julkista vastoin syytetyn ja asianomistajien vaatimusta.

Keskusrikospoliisi löysi viime vuoden lokakuussa kaksi vauvaa kuolleina kotietsinnän yhteydessä Nurmijärven Klaukkalassa Uudellamaalla. Kotietsintä liittyi muuhun rikostutkintaan.

Toinen vauva löytyi yksityisasunnosta, toinen joutomaalta muutaman kilometrin päästä Klaukkalan keskustasta. Kaksoset olivat kuolleet kesäkuun loppupuolella.

Poliisi on kertonut, ettei esitutkinnassa löytynyt viitteitä siitä, että kukaan muu kuin virolaisäiti olisi tiennyt vauvoista. Esitutkinnassa esille tulleiden seikkojen perusteella tekoon ovat saattaneet johtaa taloudelliset ja sosiaaliset seikat.

Asian tutkinnassa on kuultu lukuisia henkilöitä sekä Suomessa että Virossa.

Tapauksen pääkäsittely alkaa keskiviikkona aamulla kello 09.00. Rikoksesta epäiltyä virolaisäitiä on tarkoitus kuulla iltapäivällä.

Oikeuskäsittelyyn on varattu yhteensä neljä päivää. Viimeinen käsittelypäivä on ensi maanantaina. MTV3 Uutiset seuraa oikeudenkäynnin alkua paikan päältä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.