Mainos

Syyttäjä: Virolaisäiti suunnitteli lapsensa murhia pitkään

Syyttäjä vaatii virolaisäidille elinkautista vankeusrangaistusta kahden vastasyntyneen vauvansa murhasta sekä hautarauhan rikkomisesta.

Syyttäjä Veli-Matti Koposen mukaan murhista syytetty virolaisäiti suunnitteli vauvojen murhaamista usean kuukauden ajan.

Asiaa puidaan parhaillaan Hyvinkään käräjäoikeudessa. Henkirikos tapahtui Nurmijärven Klaukkalassa viime kesänä.

Syyttäjä kertoi oikeudessa, että äiti havaitsi oman raskautensa vuoden 2011 joulukuussa, josta lähtien hän pyrki salaamaan raskautensa kaikilta, jopa avomieheltään.

– Hän ei kertonut raskaudestaan läheisilleen, ei miehelleen, eikä työpaikallaan. Hän ei käynyt asian takia missään vaiheessa lääkärissä, eikä käyttänyt neuvolapalveluita, Koponen kertoi oikeudessa.

Syyttäjän mukaan 27-vuotias virolaisäiti ryhtyi suunnittelemaan vauvojensa murhaamista viime vuoden maaliskuussa. Hän kävi tuolloin lääkärin vastaanotolla muista syistä ja kertoi olevansa raskaana, mutta perui puheensa kuitenkin pari päivää myöhemmin. Syyttäjän mukaan virolaisäiti otti muun muassa selvää omatoimisesta synnyttämisestä internetistä.

– Hän on ainakin jo maaliskuusta 2012 alkaen valmistellut ja suunnitellut synnyttämiensä vauvojen surmaamista ja piilottamista tai hävittämistä pian synnytyksen jälkeen niin, että kukaan ei tule tietoiseksi vauvan tai vauvojen synnyttämisestä, Koponen totesi.

Vauvat syntyivät elävinä

Lopulta viime vuoden kesäkuun juhannusaattona nainen oli tietoinen siitä, että oli yksin asunnossa Nurmijärven Klaukkalassa. Juhannusaaton illalla naisen synnytys on käynnistynyt hänen itsensä käynnistämänä taikka muusta syystä.

Syyttäjän mukaan molemmat vauvat ovat syntyneet elävinä. Synnytykset ja vauvojen tappamiset ovat todennäköisimmin tapahtuneet asunnon kylpyhuoneessa. Pian synnytyksen jälkeen nainen oli syyttäjän mukaan murhannut vastasyntyneen tytön ja pojan hyvin väkivaltaisesti. Syyttäjän mukaan äiti tappoi vauvat pudottamalle ne lattialle tai hakkaamalla vauvoja lattiaa vasten.

Tämän jälkeen nainen on paketoinut vauvat muun muassa useisiin muovipusseihin ja laittanut vauvat laukkuihin myöhempää asunnosta poiskuljettamista varten. Nainen siivosi asunnon murhaamisesta aiheutuneista jäljistä.

Syyttäjän mukaan nainen on mennyt juhannuksen jälkeen tavalliseen tapaan töihin eikä hän ole kertonut synnytyksistä tai vauvojen kuolemasta ja asuntoon kätkemisestä mitään kenellekään. Keskusrikospoliisi löysi viime vuoden lokakuussa kaksi vauvaa kuolleina kotietsinnän yhteydessä Nurmijärven Klaukkalassa Uudellamaalla. Kotietsintä liittyi muuhun rikostutkintaan.

Tyttövauva löytyi yksityisasunnosta, poikavauva maastosta jätesäkissä olleeseen kassiin kätkettynä..

Virolaisäiti kiistää syytteet. Hänen mukaansa vauvat syntyivät päivää ennen juhannusaattoa, kun syyttäjä väitti, etä juhannusaattona. Hänen avustajansa vetosi oikeudessa siihen, että vauvat olivat kuolleita jo syntyessään. Vauvojen isä vaatii kärsimyksistä yhteensä 15 000 euron korvauksia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.