Vauvamurhajutun syytetyllä aiempia "kadonneita" raskauksia

Syyttäjä Veli-Matti Koponen ihmettelee vauvamurhista syytetyn 27-vuotiaan virolaisen naisen kolmea aiempaa ikään kuin kadonnutta raskautta. Nainen oli odottanut Virossa vauvaa 2005, 2006 ja 2007. Millään kerralla raskaus ei päättynyt elävään lapseen.

Keskiviikkona alkanut oikeudenkäynti jatkuu Hyvinkään käräjäoikeudessa. Naista syytetään kahden vastasyntyneen murhasta Suomessa kesällä 2012.

Naisen mukaan hän oli kahdessa tapauksessa päätynyt aborttiin ja kolmannella kerralla lapsi syntyi kuolleena.

Syyttäjän mukaan virolaisista sairaaloista ei löydy merkintöjä naiselle tehdyistä aborteista. Kolmannella kerralla lapsi syntyi leirintäalueella.

Isä ei tiennyt raskaudesta 2007

27-vuotias salasi raskautensa sekä 2005 että 2006. Omien sanojensa mukaan hän kertoi niistä vain ystävättärelleen.

Kolmas raskaus oli naisen mukaan suunniteltu, mutta lapsen isä on kertonut poliisikuulusteluissa, ettei tiennyt raskaudesta mitään. Naisen mukaan mies valehtelee.

Synnytys alkoi leirintäalueella, jonne naisen kertoman mukaan tuli ambulanssi. Paikalla oli ystäviä sekä myös lapsen isä, jonka kanssa he olivat ehtineet erota.

Miksi lapsen isä oli leirintäalueella, jos olitte eronneet? syyttäjä kysyi.

- Hän oli siellä uuden tyttöystävänsä kanssa.

Ei merkintöjä sairaaloissa

Naisen mukaan hänet oli viety leirintäalueelta sairaalaan, mutta syyttäjä Koposen mukaan naisen mainitsemasta virolaisesta sairaalasta ei löydy tietoja hoidosta.

Miksi nämä virolaiset sairaalat eivät ole rekisteröineet näitä aborttikäyntejä tai muita käyntejä sairaalassa? syyttäjä Koponen kysyi.

- En osaa sanoa.

27-vuotiasta virolaisnaista syytetään Hyvinkään käräjäoikeudessa kahdesta murhasta. Syyttäjän mukaan nainen salasi 2011 alkaneen raskautensa Suomessa ja synnytti juhannuksena kotona Klaukkalassa kaksoset, jotka hän surmasi. Nainen kiistää syytteet ja sanoo lasten syntyneen kuolleena.

Kuolleet lapset löytyivät neljä kuukautta synnytyksen jälkeen toiseen rikokseen liittyvässä kotietsinnässä.

Oikeudenkäynnin tauolla syyttäjä Koponen ei halunnut tarkemmin kommentoida näitä aiempia raskauksia.

Oikeudenkäynti keskiviikkona:

Lue myös:

    Uusimmat