Mainos

Murhasta syytetyn virolaisäidin puolustus: Synnytyksessä meni taju

Murhasta syytetyn virolaisäidin puolustuksen mukaan hänellä ei ollut mitään velvollisuutta kertoa raskaudestaan muille. Syyttäjä Veli-Matti Koposen mukaan henkirikoksista syytetty äiti salasi raskautensa kaikilta, jopa avomieheltään.

- Naisella ei ollut mitään velvollisuutta kertoa kenellekään raskaudestaan. Se ei osoita suunnitelmallisuutta. Naisen tarkoitus oli muuttaa takaisin Viroon. Lasten hoitoon liittyvät tarvikkeet oli tarkoitus hankkia sieltä edullisemmin. Sen takia mitään lastenhoitotavaroita ei ollut hankittu, varatuomari Juha Hellman puolusteli oikeudessa.

Vauvat syntyivät viime kesäkuussa Nurmijärven Klaukkalassa. Syyttäjä väitti, että vauvat syntyivät juhannusaattona, mutta äidin puolustus kertoi oikeudessa, että päivää ennen tätä. Puolustuksen mukaan nainen oli asunnossa yksin, kunnes asuntoon tuli kaksi virolaismiestä. Naisen puolustaja Hellman kertoi oikeudessa, että nainen säikähti tilannetta, koska pelkää toista miestä.

Puolustuksen mukaan nainen oli tullut huonovointiseksi ja huomannut synnytyksen alkaneen. Hellmanin mukaan synnytys tapahtui asunnon kylpyhuoneessa ja naisen pelkäämä mies oli mukana synnytyksessä. Hän oli puolustuksen mukaan vetänyt toisen lapsen kohdusta ulos. Nainen kertoo menettäneensä tajuntansa, eikä voi olla varma mitä synnytyksen jälkeen tapahtui.

Syyttäjä oli kuitenkin sitä mieltä, että naisen synnytys on käynnistynyt hänen itsensä käynnistämänä taikka muusta syystä. Syyttäjän mukaan virolaisäiti otti muun muassa selvää omatoimisesta synnyttämisestä tietokoneella.

Pian synnytyksen jälkeen nainen oli syyttäjän mukaan murhannut vastasyntyneen tytön ja pojan hyvin väkivaltaisesti. Syyttäjän mukaan äiti tappoi vauvat pudottamalle ne lattialle tai hakkaamalla vauvoja lattiaa vasten. Virolaisäiti kiistää nämä väitteet. Hänen mukaansa vauvat olivat kuolleita synnytyksen jälkeen.

Asiaa puidaan parhaillaan Hyvinkään käräjäoikeudessa. Oikeuskäsittelyyn on varattu aikaa ensi maanantaihin asti

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.