Vauva rokotettiin – äidin rintamaito vaihtoi väriä: "Tästä syystä imetän lastani vielä hänen ollessaan yli vuoden ikäinen"

3:30
Hyksin imetyskoordinaattori Johanna Koivisto kertoo, onko pulloruokinnasta haittaa ja mitä asioita tulisi muistaa kun ruokkii lasta pullolla.

Perheenäiti väittää, että hänen 1-vuotiaan lapsensa rokotukset saivat hänen rintamaitonsa muuttamaan väriään siniseksi, kertoo brittiläislehti The Sun.

Imetys on tutkitusti hyväksi kasvavalle vauvalle, sillä rintamaito sisältää ravintoaineita, joita lapsi tarvitsee ensimmäisten elinkuukausiensa aikana.

Duodecimin mukaan rintamaidossa on monien terveyshyötyjen lisäksi myös lapselle välttämättömiä suoja-aineita, jotka vahvistavat vauvan vastustuskykyä.

Jody Fisher ja hänen rintamaitonsa ovat tästä tuore ja havainnollistava esimerkki.

Neljän lapsen äiti julkaisi omalla Facebook-sivullaan kuvan, jossa hän havainnollistaa, miten hänen 1-vuotiaan lapsensa rokotteet vaikuttivat hänen rintamaitonsa väriin.

Vasemman puoleisessa pullossa oleva rintamaito on puhtaan valkoista ja se on pumpattu rinnasta päivä ennen lapsen rokotusta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Oikeanpuoleinen maito on pumpattu kaksi päivää rokotusten jälkeen, ja se on väriltään sinertävää.

Äidin ja naisen keho on ihmeellinen

Perheenäiti selittää ilmiötä siten, että vauvan sylki saa hänen kehonsa tuottamaan vasta-ainetta. Äidin mukaan hänen kehonsa pyrkii suojaamaan lasta sairaudelta, jota vastaan hänet on vastikään rokotettu.

Nainen haluaakin jakamallaan kuvalla osoittaa, kuinka ihmeellinen naisen ja äidin keho on, ja kuinka suuri merkitys rintamaidolla on lapsen hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

– Tästä syystä imetän lastani vielä hänen ollessaan yli vuoden ikäinen. Lapsi ei saa kaikkia hyviä ravintoaineita äidinmaidonkorvikkeesta tai lehmänmaidosta, äiti kommentoi ponnekkaasti.

Kuva osoittaa rokotteiden tehokkuuden?

Jodyn mukaan vertailukuva osoittaa myös sen, että rokotteet todella toimivat niin kuin niiden kuuluukin.

Fimean mukaan rokotteet ovat taudinaiheuttajia tai niiden osia, joilla vahvistetaan vastustuskykyä tartuntaa tai taudin puhkeamista vastaan.

Rokotteet saavat vasta-ainetuotannon käynnistymään – aivan kuten Jody väittää kehossaan tapahtuneen lapsensa saaman rokotteen jälkeen.

Jody korostaa, ettei maidon muuttunut väri johdu hänen ruokailutottumuksistaan – hän ei ole syönyt keinotekoisesti värjättyä ravintoa, joka sisältäisi lisäravinteita tai vihreitä vihanneksia.

Hän myös vakuuttaa, että hänen rintamaitonsa väri on muuttunut aiemminkin lapsen ollessa kipeä.

Kuvasta tuli viraali – muillakin äideillä samanlaisia kokemuksia

Jodyn Facebook-julkaisu keräsi hetkessä tuhansia tykkäyksiä, kommentteja ja jakoja.

Vaikka kommentoijien joukossa oli niitä, jotka uskoivat värin johtuvan äidin kehossa olevista ”myrkyistä”, moni äiti pystyi samaistumaan Jodyn tilanteeseen.

– Myös minun rintamaitoni muutti väriä, kun lapseni olivat kipeinä! Värimuutos oli toisinaan ensimmäinen merkki siitä, että lapset ovat sairastumassa flunssaan, eräs nainen kommentoi.

Lue kaikki uusimmat lifestyle-aiheiset artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja