Mainos

VATTin Vartiainen osallistuu Borgin Suomi-raportin tekemiseen

Ruotsin ex-valtiovarainministeri Anders Borg kirjoittaa Suomea koskevan talousraporttinsa yhdessä Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen VATTin ylijohtajan Juhana Vartiaisen kanssa.

Vartiainen vahvisti STT:lle tiedon, josta kertoi ensimmäisenä ruotsalainen talouslehti Dagens Industri. Myös Vartiainen tekee työn palkatta oman työnsä ohella.

– Panokseni ei ole niin suuri, ettenkö pystyisi hoitamaan sitä oman työni ohella, hän sanoi.

Vartiainen sanoo osallistuvansa työhön Anders Borgin toiveesta.

– Olen hänelle luonteva yhteistyökumppani, koska tunnen sekä Suomen että Ruotsin taloutta ja puhun ruotsia. Todennäköisesti hän minun avullani myös pääsee helpommin kiinni ja sisälle Suomen asioihin, Vartiainen sanoi.  

Vartiainen on aiemmin työskennellyt useita vuosia Ruotsissa, muun muassa taloustutkimuslaitos Konjunkturinstitutetin tutkimusjohtajana.

Dagens Industrin jutussa huomautetaan, että Borg laatii Suomen tilaamaa raporttia tavallaan Ruotsin valtion kustannuksella. Ruotsissa tehtävänsä jättäville ministereille maksetaan nimittäin vuoden ajan niin sanottua laskuvarjokorvausta, joka Borgin kohdalla on 1,5 miljoonaa kruunua eli lähes 165 000 euroa. Siitä vähennettäisiin mahdollisista palkkatöistä saatava palkka.

Borgin mukaan Suomen hyväksi tehtävä palkaton työ on tässä tilanteessa hyvä ratkaisu.

– Hakeudun kyllä vähitellen muihin työtehtäviin, mutta voi olla kohtuullista, että ministerinä työskennellyt henkilö pitää taukoa ennen kuin siirtyy yksityisen yrityselämän palvelukseen, Borg sanoi DI:lle.

Borgin ja Vartiaisen työstämän raportin on tilannut valtioneuvoston kanslia. Sen on määrä valmistua maaliskuussa. Raportti sisältää talouden ajankohtaisen tilannekuvan sekä ehdotuksia talouspolitiikan tavoitteista ja toimenpiteistä.  

Muun muassa valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) ehti alkuviikosta kummastella pääministeri Alexander Stubbin (kok.) päätöstä tilata raportti Borgilta, koska kotimaisiakin asiantuntijoita olisi tarjolla.

Maltillista kokoomusta edustava Borg oli Ruotsin valtiovarainministeri vuosina 2006-14. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.