Vati ja kuuma vesi – auttaako tämä helppo kikka pääsemään eroon päänsärystä?

Mitä eroa on päänsäryllä ja migreenillä? 0:45
KATSO MYÖS VIDEO: Mitä eroa on päänsäryllä ja migreenillä? HUS:n neurologian erikoislääkäri Ville Artto vastaa.

Krooniseen kipuun erikoistunut akuuttilääkäri neuvoo, kuinka päästä eroon kovasta päänsärystä lääkkeettömästi. Tarvitset vain vadin ja kuumaa vettä!

Migreenejä hoidetaan tyypillisesti tulehduskipulääkkeellä, pahoinvointilääkkeillä ja triptaaneilla eli migreenin täsmähoitolääkkeillä, mutta akuuttilääkäri Kunal Soodin mukaan pelkkä kuumakylpy jaloille voi viedä kivun mennessään.

Sood kommentoi TikTok-tilillään toisen käyttäjän videota, jossa migreeneistä "aina" kärsinyt nainen kertoo saavansa helpotuksen kipuun upottamalla jalkansa kuumaan veteen, kertoo New York Post.

Tohtori Soodin mukaan kikka voi todella toimia, sillä kuuma vesi laajentaa jalkojen verisuonia, jonka seurauksena veri "valuu" päästä jalkoihin. 

Kun verta kulkeutuu pään alueelta jalkoihin, paine pään alueella helpottaa.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lääkärin videota on katsottu yli kolme miljoonaa kertaa ja useat sen nähneet väittävät kikan toimineen heidän kokeiltuaan sitä, kertoo New York Post.

Migreeni helpotti noin 10–15 minuutissa, eikä jäljelle jäänyt ällöttävää oloa, kertoo eräs videon kommentoijista.

Tein tämän viime viikolla. Liotin jalkojani 10 minuuttia kuumassa vedessä ja se toimi. Minulla oli vain lievä päänsärky noin neljä tuntia sen jälkeen, toinen käyttäjä kommentoi.

Lähteet: New York Post

Lue myös:

    Uusimmat