Mainos

Vasikanlihakääryleet

  • 8 vasikanleikettä à 80 g
  • suolaa
  • pippuria
  • 200 g kalamataoliiveja
  • 200 g keittokinkkua tai palvikinkkua viipaleina
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
  • ripaus muskottipähkinäjauhetta
  • 2 rkl oliiviöljyä (Lanfranchi)
  • 25 g voita
  • 2–3 dl valkoviiniä

Nuiji vasikanleikkeet hyvin ohuiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Silppua puolet oliiveista ja halkaise loput. Hienonna valkosipuli ja lehtipersilja. Täytä leikkeet kinkulla, oliivisilpulla, valkosipulilla, lehtipersiljalla ja muskottipähkinällä. Kääri täytetyt leikkeet rullalle ja sido kääryleet puuvillalangalla.

Kuumenna öljy ja voi padassa (4 l) ja ruskista kääryleet kahdessa erässä. Siirrä kaikki kääryleet pataan ja lisää viini. Kiehauta, peitä kannella ja kypsennä miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia välillä sekoittaen. Nosta kääryleet padasta ja irrota langat. Keitä halkaistuja oliiveja pari minuuttia padassa. Lisää halutessasi nokare voita ja tilkka viiniä. Nosta kääryleet pataan, lämmitä pari minuuttia ja tarjoile heti.

Resepti: Nicolas Thieulon

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.