Mainos

Varusmiestoverin haukkuminen ääliöksi toi sakkoja

Varusmiestoverin kiusaaminen sekä jatkuva nimittely muun muassa ääliöksi, tyhmäksi ja hintiksi on palvelusrikos, josta saa sakot. Näin päätti Helsingin hovioikeus vuodenvaihteen tienoilla antamassaan tuomiossa. Asiasta uutisoi Helsingin Sanomat.

Hovioikeus tuomitsi sakkoihin neljä entistä varusmiestä, jotka olivat nimittelemällä ja muilla tavoin kiusanneet yhtä varusmiestä Sodankylän jääkäriprikaatissa runsaat kolme vuotta sitten. Kaksi kiusaajista sai 20 päiväsakkoa. Kaksi muuta saivat 25 päiväsakkoa, koska he olivat myös uhkailleet kiusattua.

Hovioikeuden mukaan nimittelyt ja uhkailut olivat lähinnä palvelusvelvollisuuden vastaista epäasiallista käyttäytymistä varusmiestoveria kohtaan. Ne eivät olleet pahoinpitely tai kunnianloukkaus.

Kiusattu oli kuitenkin sairastunut kiusaamisen takia. Lääkärinlausunnon mukaan hänelle oli "varusmiesten lähiyhteisön käyttäytymisestä" tullut stressireaktio, masennusta ja unettomuutta.

Hovioikeuden tuomio perustui muun muassa yleiseen palvelusohjesääntöön, jonka mukaan sotilaan tulee elää sovussa palvelustovereiden kanssa, esiintyä hyvien tapojen mukaisesti ja käyttäytyä asiallisesti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.