Mainos

Lasten kanssa matkalle? Annan selviytymisopas hauskuuttaa Facebookissa: "Valitse hotelli, josta ei tarvitse poistua"

"Lentomatka on pitkä. Oli se sitten pituudeltaan kaksi tuntia tai kuusi. Hyvä uutinen on, että sillä on alku ja sillä on loppu", hauskuuttaa Annan selviytymisopas lasten kanssa matkaileville.

Idea tekstiin syntyi oman perheen lomamatkoista. Anna Kyhä-Mantere istui iltaa Kyproksen-lomallaan, kun hän päätti kirjoittaa selviytymisoppaan lasten kanssa matkustaville.

– Rupesin naputtelemaan kännykkään pointteja, joita mielestäni kannattaa ottaa huomioon. En sitä sen enempää ajatellut.


Jos päivitys ei näy, katso se täällä.

Hupaisassa oppaassa vinkataan esimerkiksi näin:

"Ota lentokoneeseen mukaan KAIKKEA. Lentomatka on pitkä. Oli se sitten pituudeltaan kaksi tuntia tai kuusi. Hyvä uutinen on, että sillä on alku ja sillä on loppu. Älä välitä paheksuvista mulkaisuista –lapsiperheilläkin on katsos oikeus elää ja matkustaa. Kannustavia ihmisiäkin on; sellaisia, jotka kysyvät, miten voisi auttaa kun lapsi on huutanut tunnin putkeen. Tai sellaisia, jotka kehuvat lehmänhermojasi kun lapsesi haukkuu sinua kakkapääksi. (Tai ehkä sinun lapsesi ei hauku sinua kakkapääksi lentokoneessa, mutta minulle on käynyt niin.)"

"Valitse hotelli, jossa on kaikkea ja josta ei tarvitse poistua. Juu, minustakin ajatus paikallisesta elämänmenosta ja tunnelmallisista tavernoista houkuttaa ajatuksen tasolla. Houkutus latistuu kuitenkin nopeasti, kun yksi ei jaksa kävellä, toinen ei suostu syömään ja itse et edes ehdi ajatella ruokaa."

"Voit myös valita 'perhehotellin' jossa on lastenkerho, mutta varaudu pettymykseen: todennäköisesti lapsesi vihaa lastenkerhoja ja saa traumoja koska 'hylkäsit' hänet/heidät bamseklubiin. Meillä vanhempi on viettänyt elämästään kokonaiset kaksi tuntia lastenkerhossa ja muistaa sen vieläkin. Ei hyvällä."

Listaus keräsi useita samaistuvia kommentteja lastensa kanssa matkustelleilta. Vinkeistä tärkeimpänä Kyhä-Mantere pitää hyvää valmistautumista matkaan. Hän muistuttaa, että reissussa lasten kanssa kaikki on mahdollista.

– Joskus kuulee sellaista, että kannattaako nyt pienten lasten kanssa lähteä edes reissuun ja olla siellä esimerkiksi muille lentomatkustajille vaivaksi. Ehkä vähän pilke silmäkulmassa ja oikealla asenteella täytyy olla liikkeellä, Kyhä-Mantere kuvaa.

– Itse koen, että kyllä voi, ja kannattaa, lähteä. Pilke silmäkulmaan tulee myös siitä, että on paljon ilon hetkiä. Lasten kanssa matkailu on hyvin erityyppistä matkustamista kuin aikuisten kesken, totta kai, eikä pidä olettaakaan, että se menisi samoilla ehdoilla tai samalla kaavalla. En lähtisi näitä matkustustapoja edes hirveästi vertailemaan, molemmissa on omat hyvät puolensa.

Aina ei tietenkään tarvitse lähteä ulkomaille, jotta lapsilla on hauskaa. Irtiotto arjesta kuitenkin piristää. Kyhä-Mantereen mukaan lomalla hienointa on nähdä, miten lapset iloitsevat. Lomaa ei kannata lastata liiallisilla odotuksilla.

– Vielä semmoinen esimerkki, että jos lapsella on ollut kauhea kiukkukohtaus, sitä saattaa ajattella, että nyt lapsella on varmasti tosi kurja loma. Tunnin päästä lapsi sanookin ”äiti, tämä on ollut paras loma koskaan”. Eli sellainen suhteellisuudentaju kannattaa olla mukana.

***

7:23

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja