Varo Facebookin outoa häirikköä!

Maria on jo kuukauden kärsinyt erikoisesta häiriköinnistä Facebookissa, joka alkoi erikoisina kaveripyyntöinä ja loppui siihen, että tuntematon ihminen esiintyy hänen nimellään ja profiilikuvallaan Internetissä.

25-vuotias Maria on joutunut epämiellyttävän Facebook-häiriköinnin kohteeksi. Elokuun alussa hän sai erikoisia ystäväpyyntöjä eri nimillä useaan otteeseen, jotka hän kaikki poisti. Häiriköinti kuitenkin jatkui ja lopulta Maria huomasi, että hänen tiedoillaan ja profiilikuvallaan löytyi myös toinen profiili – häiriköijän kontrolloimana.

– Jos vaihdan profiilikuvaani hän matkii minua heti. Tällä hetkellä minulla ei ole kuvaa lainkaan – eikä ole hänelläkään. Hän on kopioinut kaikki henkilötietoni asuinkaupungistani lähtien, vaikka en ole mielestäni päästänyt häntä missään vaiheessa profiiliini. Olen myös huomannut, että hän seuraa jokaista liikettäni. Jos vaihdan tietojani on hän muutaman minuutin kuluttua tehnyt saman, hän ihmettelee.

Muun muassa nimillä Marcus Rohn ja Aaron D. Spencer Mariaa lähestynyt käyttäjä oli luonut ensimmäisen kerran Mariaa kopioivan profiilin vuoden 2010 lokakuussa, mutta Maria huomasi sen vasta elokuun alussa.

– Sain tietää asiasta, kun yksi ystävistäni soitti ja kysyi, miksi pyydän häntä uudelleen ystäväkseni, hän kertoo.

Vaikka Maria on estänyt käyttäjän pääsyn profiiliinsa useaan otteeseen ja on ilmoittanut asiasta ylläpidolle, ei muutosta ole tapahtunut.

Myös Marian kaverit ovat saaneet useita yhteyspyyntöjä oudoista lähteistä, mukaan luettuna hänen 15-vuotias siskontyttärensä.

– Ihmettelen, miten hän tietää ketä Facebook-ystäviini kuuluu, sillä en näytä listaa ulkopuolisille. Lisäksi hän pääsee edelleen urkkimaan tietojani, vaikka olen muuttanut turvallisuusasetuksiani ja yrittänyt, ettei hän voisi löytää minua.

Hän haluaakin varoittaa kaikkia käyttäjiä varovaisuudesta ja ihmettelee, miksi Facebook ei ole reagoinut outoon käyttäjään.

– Olen itse ilmoittanut asiasta useaan otteeseen ja niin ovat tehneet myös ystäväni. On omituista, ettei Facebookin taholta olla reagoitu asiaan millään tavalla, hän sanoo.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja