Mainos

Vapaavuori moittii Wallinia tyylivirheestä

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Jan Vapaavuoren mukaan on harmillista, että viime päivien uutisointi puolustusvoimauudistuksesta antaa aiheettomasti aineksia kielipoliittiseen kiistaan.

Vapaavuori huomauttaa, että kielilain ja hallitusohjelman kirjausten perusteella on selvää, että ruotsinkielinen varusmieskoulutus on turvattava. Se antaa perusteet myös Dragsvikin varuskunnan säilyttämiselle.

– On täysin selvää, että varusmieskoulutusta annetaan jossain muodossa myös toisella kotimaisella kielellä, Vapaavuori sanoo.

Hänen mielestään puolustusvoimauudistuksen valmistelussa on sattunut tyylivirhe.

– Wallin olisi voinut selkeämmin tuoda esille ne perusteet ja sen valmisteluprosessin, jonka tuloksena puolustusvoimauudistuksessa päädyttiin säilyttämään nimenomaan Dragsvikin varuskunta ruotsinkielisen koulutuksen antopaikkana. Nyt on liian paljon tulkintoja ja epäselvyyksiä ilmassa, eikä se ole hyväksi näin suurelle uudistukselle.

Vapaavuori toivoo puolustusministeri Stefan Wallinin kertovan vielä yksityiskohtaisesti ja selkeästi puolustusvoimauudistukseen liittyvien ratkaisujen perusteet.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.