Vapaavuori: Johtajavaihdokset Fennovoimassa herättävät huolia

Vapaavuori huolissaan 3:33

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan useiden Fennovoima-hankkeen avainhenkilöiden vaihtuminen tärkeällä hetkellä herättää huolia.  

Vapaavuori sanoo STT:lle, että työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) on otettava huoli vakavasti. Ministeriön on hänen mukaansa varmistettava, etteivät johtajavaihdokset vaikuta oleellisesti meneillään olevaan lupaprosessiin.  

Fennovoiman täydennyshakemus on parasta aikaa työ- ja elinkeinoministeriön käsittelyssä. Vapaavuori on luvannut esittää luvan hylkäämistä tai hyväksymistä valtioneuvostolle tämän kuun aikana.

– Ydinvoimalan rakentaminen on teknisesti vaativa, kallis, korkeaa turvallisuuskulttuuria edellyttävä ja pitkälle aikavälille sijoittuva hanke, jonka toteuttaminen vaatii yhtiön johdolta vahvaa sitoutumista ja vakaata otetta, Vapaavuori viestittää STT:lle Chilestä, jossa hän on vienninedistämismatkalla.  

Fennovoimalta on Vapaavuoren mukaan edellytetty ja edellytetään edelleen organisaation ja osaamisen kehittämistä, jotta hanke voidaan toteuttaa.  

– TEMin on nyt varmistauduttava siitä, että hakijaorganisaation muutoksilla ei ole oleellista vaikutusta meneillään olevaan lupaprosessiin.  

Lue myös:

    Uusimmat