Mainos

Vapaavuori: Johtajavaihdokset Fennovoimassa herättävät huolia

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuoren (kok.) mukaan useiden Fennovoima-hankkeen avainhenkilöiden vaihtuminen tärkeällä hetkellä herättää huolia.  

Vapaavuori sanoo STT:lle, että työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) on otettava huoli vakavasti. Ministeriön on hänen mukaansa varmistettava, etteivät johtajavaihdokset vaikuta oleellisesti meneillään olevaan lupaprosessiin.  

Fennovoiman täydennyshakemus on parasta aikaa työ- ja elinkeinoministeriön käsittelyssä. Vapaavuori on luvannut esittää luvan hylkäämistä tai hyväksymistä valtioneuvostolle tämän kuun aikana.

– Ydinvoimalan rakentaminen on teknisesti vaativa, kallis, korkeaa turvallisuuskulttuuria edellyttävä ja pitkälle aikavälille sijoittuva hanke, jonka toteuttaminen vaatii yhtiön johdolta vahvaa sitoutumista ja vakaata otetta, Vapaavuori viestittää STT:lle Chilestä, jossa hän on vienninedistämismatkalla.  

Fennovoimalta on Vapaavuoren mukaan edellytetty ja edellytetään edelleen organisaation ja osaamisen kehittämistä, jotta hanke voidaan toteuttaa.  

– TEMin on nyt varmistauduttava siitä, että hakijaorganisaation muutoksilla ei ole oleellista vaikutusta meneillään olevaan lupaprosessiin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.