Mainos

Vapaavuori: Fennovoiman lupa voi sittenkin edetä

Elinkeinoministeri Jan Vapaavuori (kok.) sanoo uskovansa, että Fennovoiman ydinvoimalupa voi edetä, vaikka TVO:n tapaus jäisi pöydälle huomisessa valtioneuvoston istunnossa.  

- Tuon molemmat asiat huomenna valtioneuvoston käsittelyyn. Muodollisesti ne ovat kaksi eri asiaa ja käsitellään erikseen, Vapaavuori sanoi eduskunnassa.  

Hän sanoo konsultoineensa asiasta myös oikeuskansleria. Hänen mukaansa asiassa eteneminen pitää kuitenkin katsoa lopullisesti huomenna valtioneuvoston istunnossa.  

Vapaavuori on esittänyt, että valtioneuvosto hylkäisi huomenna TVO:n pyynnön lisäajasta lupaprosessiinsa. MTV:n uutisten tietojen mukaan valtioneuvosto ei pysty huomenna päättämään Teollisuuden Voiman (TVO) ydinvoimaluvan jatkon kohtalosta, koska SDP on ottamassa TVO:n lupapäätöksen pöydälle. Tämä tarkoittaa, että päätöstä asiasta ei huomenna tule. 

Vapaavuori sanoo, että hän osasi odottaa esityksensä kohtaavan kritiikkiä TVO:lta ja tietyiltä elinkeinoelämän piireiltä.  

- Mutta se oli kiistatta yllätys, että SDP:n piiristä näin vahvasti reagoitiin asiaan. Ottaen huomioon, että olen lukuisia kertoja jo huomattavan kauan aikaa sitten informoinut SDP:tä prosessin kulusta ja siitä, mihin johtopäätökseen olen todennäköisesti tulossa.  

Vapaavuori sanoo, ettei ole vielä täysin ymmärtänyt SDP:n logiikkaa asiassa.  

- Saa nähdä, miten he asian aikanaan perustelevat.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.