Mainos

Vapaaehtoiset pelastivat 125 vesillä liikkujaa

Kiireisin pelastusalue oli Suomenlahti, missä suoritettiin kolmannes kaikista vapaaehtoisyksiköiden tehtävistä.

Suomen Meripelastusseuran miehistöt antoivat viime vuonna apua 2502 ihmiselle ja 958 alukselle. Ne pelastivat 125 ihmistä todennäköiseltä menehtymiseltä ja 71 alusta tuhoutumiselta. Meripelastusseura on vapaaehtoisten meri- ja järvipelastusyhdistysten keskusjärjestö.

Meripelastusseuran tehtävät ovat lisääntyneet viiden viime vuoden aikana lähes 40 prosenttia. Seuran yksiköt suorittavat neljänneksen kaikista Suomen merialueen hälytystehtävistä. Viime vuonna ne lähtivät hälytystehtävään 1165 kertaa. Avustettujen määrä kasvoi lähes sadalla vuoden takaisesta.

Kiireisin pelastusalue oli Suomenlahti, missä suoritettiin kolmannes kaikista vapaaehtoisyksiköiden tehtävistä. Päijänteen ja Kokemäenjoen vesistöalueelta kertyi 28 prosenttia sekä Saaristomereltä ja Vuoksen alueelta kummastakin 17 prosenttia tehtävistä. Pohjanlahden ja Pohjois-Suomen yhteenlaskettu osuus oli kahdeksan prosenttia.

Eniten tehtäviä suoritti viime kaudella Helsingin Meripelastusyhdistys (103). Toiseksi urakoi Turunmaan Meripelastusyhdistys (93) ja kolmanneksi Lahden Järvipelastajat (88).

Yksi viime kauden haastavimpia tehtäviä oli heinäkuussa Kotkan Tall Ship's Racessä, jossa kilpaan osallistuneiden alusten laiturin ankkurointi hajosi kovassa tuulessa. Laiturissa oli 24 alusta ja niissä yhteensä yli 170 ihmistä, jotka jäivät tuulen armoille. Kotkan Meripelastusyhdistyksen Rankki veti laituria vastatuuleen puolentoista tunnin ajan, kunnes se saatiin tyhjennettyä ja ankkuroitua uudelleen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.