Mainos

Vantaa täyttää 650 vuotta

Kun Helsingin 450-vuotisjuhlat nyt päättyvät, aloittaa naapurikaupunki omat 650-vuotiskekkerinsä, jotka jatkuvat koko vuoden. Vantaan juhlavuosi alkaa perinteiseen malliin uudenvuoden tanssiaisilla Heurekassa. Juhlat huipentuvat näyttävään ilotulitukseen tiedekeskuksen pihamaalla.

Juhlavuoden päätapahtumaa vietetään toukokuussa, jolloin Vantaa saa Helsingin tapaan oman juhlaviikkonsa 12.-20. toukokuuta. Silloin Tikkurilan jäähallissa pidetään kansanjuhla ja nuoriso juhlii omassa tapahtumassaan Myyrmäki-hallissa. Vuoden teemana on Tunne historia - elä nykypäivää.

Heti vuoden alussa vantaalaiset lukiolaiset näyttävät kykyjään musikaalissa Komplexi. Se on surrealistinen kertomus nuorista aikuisuuden kynnyksellä. Musikaalissa on tanssi- ja melodraamamusiikin lisäksi sooloja, duettoja, kuorolaulua ja puhelaulua. Musiikkina on sekä modernia orkesterimusiikkia että tämän päivän pop- ja tanssimusiikkia. Esiintymässä on noin 60 Vaskivuoren lukion opiskelijaa.

Merkkivuonna järjestetään yli 30 projektia, joita Vantaan kaupunki tukee yhteensä 500 000 markalla. Vantaalla järjestetään myös alueellisia juhlia Korsossa, Koivukylässä, Hakunilassa, Tikkurilassa ja Martinlaaksossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.